Дослідники створили революційний інструмент для боротьби з COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники створили революційний інструмент для боротьби з COVID-19

Дослідники створили революційний інструмент для боротьби з COVID-19
Джерело:  online.ua

Іноземним науковцям вдалося перетворити звичайний алкотестер на пристрій, який може виявляти коронавірус. За словами дослідників, це дає унікальну можливість діагностувати COVID-19 лише за одним подихом.

Джерело: Journal of Molecular Diagnostics

Вчені розпобили унікальний засіб для боротьби з COVID-19

Алкотестер, відомий як Bubbler, може виявляти вірусну РНК для діагностики коронавірусу. Окрім цього, Bubbler може штрих-кодувати ДНК вірусу, що дозволяє надалі використовувати зразки пацієнта для секвенування. Нагадаємо, що секвенування надає додаткову інформацію, зокрема про вірусне навантаження в організмі та ідентичність штаму, - пише видання.

За словами дослідників, виявлення COVID-19 за допомогою Bubbler майже ідентичне до тесту ПЛР з мазками з лікарень. Однак, крім виявлення вірусу, він також показує показник ризику зараження, адже може зафіксувати вірусні частки, які переносяться повітрям.

Фото — unsplash.com

Якщо детальніше – зразки з носогорла можуть давати позитивний результат протягом декількох місяців після зараження, оскільки вони виявляють фрагменти вірусної РНК у клітинах. Натомість Bubbler може визначити, чи заразна людина, чи ні, - пояснюють вчені.

Іноземні науковці також звертають увагу на те, що їхній експеремент підтвердив, що SARS-CoV-2 можна легко виявити у повітрі, яке видихається. Вони це пояснюють тим, що вірусна РНК більш збагачена у подиху в порівнянні зі зразками з порожнини рота.

Що важливо розуміти, ПЛР-тестування аналізує клітини, які є безпосередніми "учасниками" реплікації SARS-CoV-2, а зразки з дихання не містять такої інформації. Це означає, що вірусний сигнал, зафіксований Bubbler, походить від активних вірусних частинок. Тобто безпосередньо виявляє, чи може людина інфікувати інших.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?