В Україні посилили карантин для невакцинованих
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні посилили карантин для невакцинованих

В Україні посилили карантин для невакцинованих
Джерело:  online.ua

Українська влада з 6 грудня посилила карантинні правила для невакцинованих громадян — відвідувати концерти, кінопокази, спортзали, торгові центри, кав’ярні й ресторани можна лише з сертифікатом про вакцинацію проти Covid-19, довідкою про одужання або негативним тестом.    

Джерело: сайт  МОЗ

В Україні змінилися правила карантину для невакцинованих

Варто звернути увагу на те, що у червоній зоні діє лише "зелений" сертифікат про повну вакцинацію терміном дії в рік, у жовтій зоні можна користуватися і "жовтим" сертифікатом про перше щеплення, який тепер діє 30 днів.

Окрім того, наголошується, що довідка про одужання дійсна 105 днів. ПЛР-тестом чи експрес-тестом можна користуватися протягом 72 годин (протягом трьох днів - ред.).

Фото - facebook.com/moz.ukr

Взагалі невакциновані українці у жовтому рівні епідемічної небезпеки не можуть:

  • брати участь у проведенні будь-яких масових заходів: культурних, спортивних розважальних, соціальних, релігійних та інших;

  • відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;

  • користуватись послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування: барів, ресторанів, кафе тощо.

Що важливо розуміти, робота банків, автозаправних станцій, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується.

Також вказано, що бізнес зобов'язали перевіряти у відвідувачів Covid-сертифікати, зчитуючи QR-код мобільним додатком "Дія". Варто звернути увагу на те, що без перевірки та зчитування Covid-сертифікат не вважається наданим та перевіреним.

Фото - facebook.com/moz.ukr

У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею "Порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні правопорушення і отримати штраф від 34 до 170 тисяч гривень, - наголошують в МОЗ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?