Досвід Компартії Китаю потрібно переймати — Сіньхуа опублікувало резонансну заяву Арахамії
Категорія
Політика
Дата публікації

Досвід Компартії Китаю потрібно переймати — Сіньхуа опублікувало резонансну заяву Арахамії

Досвід Компартії Китаю потрібно переймати — Сіньхуа опублікувало резонансну заяву Арахамії
Джерело:  online.ua

Офіційне інформаційне агентство уряду Китаю стверджує, що глава фракції Слуга народу Давид Арахамія захоплюється Комуністичною партії КНР і вважає, що її досвід управління країною гідний наслідування.

Джерело: Сіньхуа

Китайські ЗМІ, цитуючи Арахамія, стверджують, що він вважає КНР важливим стратегічним партнером України і заявляє про готовність нашої країни переймати досвід Комуністичної партії Китаю в управлінні економікою і побудові держави.

"Принципи правлячих партій України та Китаю багато в чому збігаються, оскільки їх девізом є служіння народу", - наводять слова Арахамії в Сіньхуа.

Як стверджують в держінформагентстві КНР, Арахамія "високо оцінює" той факт, що незважаючи на величезну територію Китаю Компартія представлена в кожному населеному пункті країни - від невеликих сіл до великих міст, відзначаючи, що цей досвід "неодмінно потрібно переймати". Агентство відзначає, що Арахамія захопився КПК після прочитання книги Сі Цзіньпіна про державне управління, в якій описано як Китай подолав труднощі і домігся стрімкого зростання економіки. Арахамія нібито зазначив, що "Україна сподівається перейняти позитивний досвід Китаю в області економічного розвитку".

"За його словами, відомості про те, що в КНР за кілька днів звели лікарню і за кілька місяців побудували міст, звучать для українців як наукова фантастика, оскільки в Україні за такі терміни можна хіба що прийняти рішення про реалізацію проєкту та підготувати технічну документацію. У зв'язку з цим Китай є для України прикладом і стратегічним партнером в модернізації країни. За десять років, що минули з моменту встановлення відносин стратегічного партнерства, Україна і Китай змогли досягти видатних результатів в різних областях співпраці. в даний час КНР є найбільшим торговим партнером України", - написали в Сіньхуа.

Важливо відзначити, що стаття про захват Арахамії та переймання опиту від Компартії КНР вийшла на Сіньхуа тільки російською мовою. Офіційних коментарів з підтвердженням або спростуванням її змісту самого нардепа поки немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?