Доведеться розплачуватися — у Путіна пригрозили команді Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Доведеться розплачуватися — у Путіна пригрозили команді Байдена

Доведеться розплачуватися — у Путіна пригрозили команді Байдена
Джерело:  online.ua

15 квітня команда очільника Кремля Володимира Путіна викликала посла США в МЗС РФ у зв'язку з новими американськими санкціями та пообіцяла "важку" бесіду для американського дипломата. Цю інформацію першою офіційно підтвердила представниця російського дипломатичного відомства Марія Захарова.

Джерело: "РИА Новости"

Як на санкції США відреагував Кремль

"Подібна агресивна поведінка, безумовно, отримає рішучу відсіч. Відповідь на санкції буде невідворотньою. У Вашингтоні повинні усвідомити, що за деградацію двосторонніх відносин доведеться розплачуватися. Відповідальність за те, що відбувається цілком на Сполучених Штатах Америки", - заявила Марія Захарова.

За словами представниці МЗС РФ, санкції США підвищують конфронтаційний градус в російсько-американських відносинах.

"Київ за підтримки Заходу продовжує інформаційну агресію щодо РФ, щоб відвести увагу від ситуації на Донбасі", - почала скаржитися російська дипломатка.

Що відомо про нові санкції США

15 квітня офіційний Вашингтон заявив про нові санкції проти РФ за втручання у вибори і зловмисну кібердіяльність.

Варто звернути увагу на те, що під санкційний удар потрапили 6 російських технологічний компаній, які допомагали у хакерських атаках проти США російським спецслужбам та 32 юридичних та фізичних осіб, які намагались вплинути на вибори президента США у 2020 році, та здійснювали інші акти дезінформації, 8 фізичних та юридичних осіб, які пов’язані із окупацією Криму та репресіями на півострові.

Як на санкції відреагував НАТО

Керівництво Альянсу підтримало рішення влади США, яке було спровоковане втручанням у вибори з боку Кремля та кібератаками.

“Союзники НАТО підтримують Сполучені Штати та солідарні з ними після того, як 15 квітня вони оголосили про дії у відповідь на дестабілізуючу діяльність Росії. Союзники вживають заходів індивідуально і колективно для зміцнення колективної безпеки Північноатлантичного альянсу”, — заявили представники блоку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?