Друг Путіна кинув безстрашний виклик Байдену
Категорія
Політика
Дата публікації

Друг Путіна кинув безстрашний виклик Байдену

Друг Путіна кинув безстрашний виклик Байдену
Джерело:  online.ua

У США завершилися вибори президента перемогою демократа Джо Байдена, який, за попередніми результатами голосування, обійшов Дональда Трампа за голосами виборців. Байдена з перемогою привітали вже багато світових лідерів, в числі яких і президент України Володимир Зеленський. При цьому президент Росії Володимир Путін зберігає мовчання і не коментує результати виборів в США, які, як прогнозують політологи, несуть негативні наслідки для РФ. Підтримати Путіна вирішив і його друг - президент Сербії Олександр Вучич. Він заявив, що привітає Байдена з перемогою, але без зайвого поспіху. При цьому сербський лідер зізнався, що переобрання чинного глави США Дональда Трампа було б краще для Сербії. Хто ще не привітав Байдена з перемогою на виборах в США, повідомляє ONLINE.UA.

"Я чув різну критику. Є ті, у кого є честь і мораль, а є ті, кому це незнайоме. Ті, хто нападає на мене сьогодні і кажуть - ти хвалив Трампа. Я від цього не відмовлюся. Про Байдена я ніколи і слово поганого не говорив. Не скажу і зараз. Привітаю його і побажаю гарного співробітництва з Сербією. Подякую Трампу за співпрацю. Нам було б легше, якби переміг Трамп, так як він не бомбив Сербію, але, що поробиш. Я від цих слів відмовлятися не буду. Я не збираюся підлизуватися на до кого. Не підлизувався до Байдена, коли він приїжджав до Сербії, не буду і зараз. Якщо хочете співпрацювати з кимось, хто не є маленькою мишкою - ласкаво просимо до Сербії. Я почекаю ранку і тоді відправлю привітання. Не хочу бути серед 50 перших. Я для цього занадто старий і занадто гордий та керую занадто прекрасною і гордою країною", - наводить коментар президента Сербії про результати виборів в США портал Ruserbia.

Важливо відзначити, що не поспішають з привітаннями Байдена президент Мексики Андрес Обрадор і президент Бразилії Жаір Болсонару. Свою позицію вони пояснюють тим, що виборчий процес в США ще не завершений, тому говорити про те, хто стане новим президентом Америки поки рано.

Як відомо, в США триває підрахунок голосів і поки не оголосили офіційні результати виборів президента, за пост якого в запеклій гонці ведуть боротьбу Джозеф Байден і Дональд Трамп. Попередні підсумки голосування свідчать про те, що Байден переміг і став новим президентом США, але Трамп поки не збирається погоджуватися з програшем і стверджує про свою перемогу. Офіційно ім'я нового президента США оголосять 6 січня на спеціальному засіданні Конгресу, але американців вже немає сумнівів, що ним стане 77-річний представник Демократичної партії Джо Байден, який вже набрав 290 голосів з 270 необхідних для перемоги. У Трампа - 214 голосів, але він стверджує, що виграв президентські вибори в США, набравши 71 млн законних голосів, тому збирається оскаржувати результати голосування в суді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна реально злякалися перемоги Байдена на виборах. Кремль готується до найгіршого сценарію розвитку відносин Москви і Вашингтона, чекаючи жорсткої санкційною політики від нового президента США. Сам Путін поки мовчить і не коментує результати виборів в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?