Дружина Макрона подасть у суд через чутки про її трансгендерність
Категорія
Світ
Дата публікації

Дружина Макрона подасть у суд через чутки про її трансгендерність

Дружина Макрона подасть у суд через чутки про її трансгендерність
Джерело:  online.ua

Дружина президента Франції Бріжит Макрон збирається подати до суду через теорію змови, яку поширюють в інтернеті про те, що вона трансгендерна жінка і народилася чоловіком.

Джерело: BBC

За що цькують першу леді Франції

Перша леді Франції стала мішенню цькування в соціальних мережах, після того, як неправдиві заявами про неї були опубліковані на ультраправому веб-сайті у вересні. Потім їх розповсюдили прихильники теорій змови.

За чутками, вона народилася чоловіком на ім’я Жан-Мішель Троньє.

Тепер ім’я згадується в соцмережах десятками тисяч разів.

Адвокат 68-річної Бріжит Макрон, яка є матір'ю трьох дорослих дітей від першого шлюбу, підтвердив, що вона готується подавати до суду.

Вона вирішила ініціювати судове провадження, воно триває, - підтвердив адвокат жінки Жан Енночі.

Брехня про мадам Макрон поширювалася через акаунти, які є противниками її чоловіка, президента Еммануеля Макрона. Згадані акаунти належать до ультраправих політичних груп, антивакцинаторів та конспірологічного руху QAnon.

Французькі ЗМІ простежили розвиток подій до статті, написаної в ультраправому журналі жінкою на ім’я Наташа Рей. Потім плітка знайшла ширшу аудиторію після того, як її обговорювали в трансляції на YouTube, якою поділилися в інтернеті різні антиваксери, скептики Covid та ультраправі активісти. Про це повідомляє газета Libération.

Еммануель та Бріжит Макрон (фото— instagram.com)

Майбутні вибори у Франції

Це не перший випадок, коли Бріжит Макрон стає жертвою чуток. З моменту обрання її чоловіка президентом у 2017 році, інтернет-тролі насміхалися над 25-річною різницею у віці президента та його дружини.

Нова ж теорія змови з'явилася на тлі майбутніх президентських виборів у Франції, що відбудуться навесні 2022 року.

Президент Макрон ще офіційно не підтвердив, що буде балотуватися на другий термін, але очікується, що він це зробить.

Він буде конкурувати з Валері Пекресс, кандидаткою від традиційної правої Республіканської партії, і Еріком Земмуром, французьким телеведучим і письменником, який сподівається представляти ультраправих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?