Дружина полоненого командира полку Азов поспілкувалась з чоловіком
Категорія
Україна
Дата публікації

Дружина полоненого командира полку Азов поспілкувалась з чоловіком

Дружина полоненого командира полку Азов поспілкувалась з чоловіком
Джерело:  online.ua

Військові РФ дозволили полоненому командиру загону Нацгвардії України "Азов" Денису Прокопенку зателефонувати дружині та розповісти про умови утримання в полоні.

Джерело:  The Guardian

Командир полку Азов поспілкувався з дружиною

Він сказав, що у нього все добре, і запитав, як я. Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні. Їх годують, дають воду. Умови відповідають вимогам і за цей короткий період вони не зазнали насильства. Що буде далі, ми, звісно, не знаємо, але на даний момент є треті сторони – ООН і Червоний Хрест – які контролюють ситуацію, - розповіла дружина Прокопенка.

Зазначається, що більшість полонених захисників Маріуполя військові РФ утримують у в’язниці в селі Оленівка, а менша група важкопоранених бійців перебуває в лікарні міста Новоазовськ на окупованій частині Донецької області.

Фото - twitter.com/Kozatsky_D

Прокопенко повідомила, що, наскільки їй відомо, нікого з бійців до Росії не вивозили.

Катерина Прокопенко заснувала незалежну організацію для підтримки бійців з "Азовсталі", а це не лише "Азов", а й морпіхи, і прикордонники, і поліцейські.

Мета організації – організовувати щотижневі дзвінки з ув’язненими, розвінчувати російські фейки про наших хлопців, забезпечити їхнє задовільне становище: ліжко, ліки, воду та їжу, а також агітувати за їх швидке звільнення, - повідомила Катерина.

За даними "The Guardian", щонайменше 1 тис українських бійців, у тому числі членів батальйону "Азов", минулого тижня були перекинуті на територію, яку контролюють Росія, після чого російські війська захопили металургійний завод "Азовсталь" у Маріуполі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?