Дружина "Редіса" Катерина Прокопенко розповіла про життя командирів "Азову" в Туреччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Дружина "Редіса" Катерина Прокопенко розповіла про життя командирів "Азову" в Туреччині

Дружина "Редіса" Катерина Прокопенко розповіла про життя командирів "Азову" в Туреччині
Джерело:  online.ua

Засновниця Асоціації родин захисників “Азовсталі” та дружина Героя України Дениса “Редіса” Прокопенка Катерина Прокопенко розповіла про те, як себе почуває у Туреччині весь керівний склад маріупольського гарнізону.

Джерело: Укрінформ

Де перебувають командири захисників Азовсталі

Катерина Прокопенко розповіла, що керівний склад “Азову” перебуває у Туреччині у безпечномі місці і землетруси їх не торкнулися.

Я зараз живу в ситуації, коли мені жінки полонених просто можуть писати, навіть погрожувати, мовляв, "твій чоловік - на курорті". Це неправда. Вони на закритому режимному об'єкті. Навіть ми не знаємо, де конкретно. Вони не на курорті і не на морі. У них є певний режим, регламентовані дзвінки, розклад. Вони не зазнають тортур, як в Росії, але, тим не менше, вони не повністю на свободі. Ми всі розуміємо, що, якби вони залишилися в полоні довше в тих умовах, то сталися б невідворотні процеси з їхнім станом. Я вдячна всім причетним за те, що вдалось його дістати з того пекла. Тепер важлива задача — повернути чоловіка на Батьківщину.

Прокопенко зазначила, що у них є у них доступ до інформації, тому вони обізнані про стан справ в Україні.

Також вона підтвердила інформацію медіа, що керівний склад “Азову” відмовився від того, щоб їх відвідували рідні, адже вони хочуть бути в рівних умовах із полоненими побратимами.

Так, це чоловіча військова солідарність. Вони хочуть морально бути на рівних зі своїм рядовим складом. Їм важливо для себе і своєї свідомості бути з хлопцями разом на метафізичному рівні. Це правильно, як би мені, дружині, не було тяжко це сприймати. Я розумію їх, як командирів.

Коли командири Азову повернуться в Україну

Засновниця Асоціації родин захисників “Азовсталі” також розповіла, що повернення командирів в Україну є дуже складним процесом, але вона сподівається, що Україна зробить усе можливе, щоб вони повернулися найближчим часом.

Вона додала, що була повністю розгублена, коли зустрілася з Денисом Прокопенком у Туреччині.

Я була повністю розгублена. Ми не бачилися з 14 лютого 2022 року. Далі – повна невідомість. Потім ми зустрілися в Туреччині. Я побачила, наскільки він схуд, але він був дуже щасливим. Між нами був такий буревій емоцій: ми трималися за руки, обіймалися, не знали, як обхопити одине одного. Це був момент абсолютного щастя. Всі сім’ї прилипли до своїх чоловіків, як п’явки. Все, як у момент повернення наших українських захисників із полону. Сім’ї на руках носять своїх рідних. Жінки пакетами передають їжу. Хотілося весь світ подарувати їм. На тому відео у мене були найщасливіші емоції. До того щось близьке було, коли ми розписалися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?