ДТП з кортежем Ярославського: ДБР відкрило провадження за спробу фальсифікації справи
Категорія
Україна
Дата публікації

ДТП з кортежем Ярославського: ДБР відкрило провадження за спробу фальсифікації справи

ДТП з кортежем Ярославського: ДБР відкрило провадження за спробу фальсифікації справи
Джерело:  online.ua

ДБР відкрило кримінальне провадження через спроби фальсифікації справи ДТП з кортежем харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

Джерело: пресслужба ДБР

ДБР буде розслідувати фальсифікацію справи Ярославського

Як зазначили в ДБР, розслідування стосується притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 ККУ). Йдеться про водія Ярославського, який нібито зазнався, що був за кермом автомобіля під час аварії, що призвела до смерті пішохода.

Усі без виключення розслідування мають здійснюватися об’єктивно і неупереджено, не зважаючи ні на прізвища, ні на гроші, ні на попередні здобутки чи посади. Бюро завжди діяло, керуючись принципами верховенства права і не «призначало» винних, навіть через суспільний тиск, - наголосив директор ДБР Олексій Сухачов.

Також він запевнив, що всі провадження будуть ретельно розслідувані і справжні винуватці будуть притягнуті до відповідальності.

ДТП за участю кортежу бізнесмена Ярославського

9 лютого кортеж за участю бізнесмена Ярославського спричинив смертельну аварію поблизу Харкова на трасі Київ - Харків – Довжанський. У результаті загинув 50-річний чоловік. Автомобіль покинув місце аварії. "Українська правда" повідомила, що на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Сам Ярославський сказав, що спав удома, пізніше з’явилася інформація, що він покинув Україну.

Преслужба групи Development Construction Holding, яку очолює Ярославський заявила, що за кермом був водій бізнесмена. Він визнав, що нібито збив пішохода.

Йому підготували підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Проте потім виявилось, що водія на місці ДТП не було.

Очільник МВС Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківскої області Станіслава Перліна через ситуацію.

11 лютого поліція провела обшуки будинку і готелі бізнесмена.

В ході досудового розслідування проводяться санкціоновані судом обшуки у готелі та за місцем мешкання харківського бізнесмена та адресою проживання особи, яка звернулась до поліції з інформацією про свою причетність до вказаної ДТП, - зазначили в поліції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?