Дуда заявив про найдешевший спосіб зупинити агресію РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуда заявив про найдешевший спосіб зупинити агресію РФ

Дуда заявив про найдешевший спосіб зупинити агресію РФ
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда переконаний, що найдешевший спосіб покласти край агресії Росії, це зупинити злочинну кремлівську армію в Україні. Для цього польський лідер закликав США посилити військову допомогу Україні.

Джерело:  The Washington Post

США та партнери мають покласти край агресії Росії проти України

Це дуже просто. Зараз російський імперіалізм можна зупинити дешево, тому що американські солдати не гинуть. Але якщо ми не зупинимо російську агресію зараз, за це доведеться заплатити дуже високу ціну, - зазначив Дуда.

Польский лідер також заявив, що українські військові наразі не мають достатньої кількості озброєння, щоб змінити баланс у війні.

За його словами, зараз Україна має набагато сучасніший військовий потенціал, ніж Росія завдяки постачанню західними партнерами далекобійної артилерії та інши видів озброєння.

Україні потрібно значно більше зброї

Чи має Україна достатньо зброї, щоб змінити баланс у війні та взяти верх? І відповідь, ймовірно, ні. Напевно, їм не вистачає зброї. І ми це знаємо з того факту, що вони зараз не в змозі здійснити дуже рішучий контрнаступ проти російської армії. Коротше кажучи, їм потрібна додаткова допомога, - наголосив Дуда.

Окрім цього президент Польщі вважає, що Росія не буде вдаватися до застосування ядерної зброї в Україні. Але, на думку Дуди, більш імовірно, що РФ може спричинити ядерну аварію на АЕС в Україні.

Якби мене хтось запитав про ядерну загрозу, мене набагато більше хвилюють потенційні проблеми з атомними електростанціями в Україні. Я боюся, що більш імовірно, що може статися щось схоже на ядерну аварію. Бо на мій погляд, на моє переконання, загроза вибуху набагато більша, ніж застосування ядерної зброї, - зазначив польский лідер.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?