У США народилося тварина з надзвичайно рідкісною мутацією — вражаючі фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США народилося тварина з надзвичайно рідкісною мутацією — вражаючі фото

У США народилося тварина з надзвичайно рідкісною мутацією — вражаючі фото
Джерело:  online.ua

У Штатах народилося теля з рідкісною і незвичайною мутацією. За словами науковців, вона зустрічається навіть менше, ніж у 0.4% випадків серед великої рогатої худоби. 

Джерело: Express

У США народилося теля з рідкісною мутацією

Вчені звертають увагу на те, що тварина народилася з двома головами. Враховуючи те, що це вкрай рідкісна і складна патологія, її життя врятувати не вдалося. Однак корова, яка народила теля, все-таки змогла вижити.

Подробицями народження тварини-мутанта з журналістами поділилася 38-річна Леслі Ханевілл, яка доглядала корів своєї родини на фермі сім'ї у Неваді, і у сусідній Каліфорнії.

За словами жінки, вона помітила, як одна з корів повинна була отелитися.

Як відомо, цей процес не є надто складним та тривалим, однак присутність людини поруч вкрай важлива.

Фото - Pen News

Ханевілл оглянула корову під час пологів і помітила, що голова та копита дитини вже були в родових шляхах. На початку очікувалося, що пологи пройдуть легко, але щось пішло не так. Наступний огляд показав, що за головою теля з одного боку відчувалася якась шишка, проте тоді їй і на думку не спало, що це може бути друга голова.

Як стверджує жінка, на їхніх фермах ніколи не відбувалося нічого подібного, принаймні ніхто з сім'ї не зміг згадати такий випадок.

Фото - Pen News

Що відомо про такий вид мутації

Вчені звертають увагу на те, що народження істоти з двома і більше головами називають поліцефалією. Ця мутація трапляється вкрай рідко у різних тварин, зокрема у кішок свиней, корів, черепах, птахів, овець тощо

Подібні мутації бувають також і у людей.

У таких випадках рідко мутанту вдається вижити. Насправді це мали бути близнюки, які в утробі зрослися і їхні системи органів стали єдиною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?