На пляжі у Нідерландах знайшли рибу-вампіра — моторошні фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На пляжі у Нідерландах знайшли рибу-вампіра — моторошні фото

На пляжі у Нідерландах знайшли рибу-вампіра — моторошні фото
Джерело:  online.ua

Мешканці Нідерландів доволі часто помічають на морських узбережжях своєї країни рідкісних та незвичних істот. Цього разу було знайдено морську міногу або, як її ще називають, рибу-вампіра, яка налякала усіх своїх зовнішнім виглядом.

Джерело: Mirror

На пляжі у Нідерландах помітили рибу-вампіра

Варто зазначити, що востаннє цю істоту бачили на голландському острові Тесел ще 7 років тому.

Її вдалося знайти морському біологу Ярко Хавермансу. За його словами, ця незвична істота має декілька рядів зубів, й саме тому її найчастіше називають "рибою-вампіром".

Вчений також звернув увагу на те, що зазвичай міноги з'являються навесні, коли мігрують із морської води в прісну для нересту. Тому не дивно, що її помітили саме в цей період року.

Окрім того, біолог нагадав, що ці морські жителі неймовірно стародавні, й існують вже близько 400 мільйонів років. Нерідко їх величають "живими динозаврами".

Я завжди стежу за іншими цікавими знахідками, коли їду пляжем, і, проїжджаючи повз, я побачив велику рибу, схожу на вугра, що лежить біля крайка води. Я відразу зрозумів, що це морська мінога, це неймовірні істоти. Це безщелепні риби, у них дископодібний рот, повний зубів, — розповів Ярко Хаверманс.

Фото — Jarco Havermans

Що важливо знати про міногів

За словами науковця, ці незвичні морські істоти славляться доволі дивним способом життя.

Варто зазначити, що вони з'являються на світ без своїх моторошних зубів у європейських річках і протягом 5 років живуть, зарившись у дно, де фільтрують детрит.

Лише після завершення цього етапу свого розвитку вони перетворюються на дорослих особин, які мігрують у море, щоб жити як паразитичний вид риби.

Фото — Jarco Havermans

Риба-вампір справді харчується кров'ю своїх жертв. Вона не боїться атакувати велику рибу та навіть китоподібних. Що цікаво, у здобичі міногів вкрай мало шансів вижити після таких атак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?