Двох ексміністрів часів Януковича оголосили в міжнародний розшук за Харківські угоди
Категорія
Україна
Дата публікації

Двох ексміністрів часів Януковича оголосили в міжнародний розшук за Харківські угоди

Двох ексміністрів часів Януковича оголосили в міжнародний розшук за Харківські угоди
Джерело:  online.ua

Двох міністрів часів Януковича, які готували Харківські угоди, оголошено у державний та міжнародний розшук. Мова йде про ексміністра закордонних справ Костянтина Грищенка та міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Джерело: ДБР

Двох ексміністрів підозрюють у держзраді

Слідчий ДБР оголосив у державний та міжнародний розшук двох колишніх міністрів часів Януковича, яким повідомлено підозру у державній зраді за підготовку Харківських угод, - повідомили в Бюро.

Також працівники ДБР планують звернутись до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому міністру юстиції та міністру закордонних справ.

Нагадаємо, що раніше обидва колишніх міністра отримали підозри у держзраді.

Їх обвинувачують у тому, що вони за змовою з експрезидентом Януковичем та експрем'єр-міністром Азаровим вчинили державну зраду під час розробки проєкту, погодження, підписання, ратифікації та імплементації Угоди між Україною та РФ з питань перебування чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 21 квітня 2010 року, т.з. Харківських угод.

Зазначається, що всупереч ч. 3 ст. 4 Закону України «Про міжнародні договори України» проєкт Угоди перед ухваленням навіть не пройшов правової експертизи.

Ексміністри підозрюються у вчиненні державної зради – дій в інтересах РФ на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України.

Фігуранти перебувають за кордоном, тому підозри оголошені заочно.

Розлідування встановило, що зміст та умови Угоди між Україною та РФ з питань перебування чорноморського флоту РФ на території України були нав’язані президентом РФ Дмитром Медвєдєвим тодішньому прем’єр-міністру України.

Повністю усвідомлюючи наслідки підписання цієї угоди, колишній прем’єр-міністр України та залучені міністри створили умови для продовження перебування чорноморського флоту РФ на території України на 25 років. Це сприяло нарощуванню військової техніки та особового складу збройних сил держави агресора, які були використані під час анексії АР Крим та Севастополя у 2014 році, - повідомили в ДБР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?