Двох організаторів "пʼяних вечірок" у Києві відправили під варту без права застави
Категорія
Україна
Дата публікації

Двох організаторів "пʼяних вечірок" у Києві відправили під варту без права застави

Двох організаторів "пʼяних вечірок" у Києві відправили під варту без права застави
Джерело:  online.ua

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід тримання під вартою на 60 днів організаторам "пʼяних вечірок" на яких знущалися над дівчатами.

Джерело: Суспільне

Суд взяв під варту хлопців, що знущалися над дівчатами на вечірках

Ведучий трансляцій з вечірок, 19-тирічний Андрій Ярина відкинув звинувачення у ґвалтуваннях. Після того, як вечірки набули розголосу в соцмережах, він заявив, що таким чином збирає кошти на ЗСУ, а дівчата на відео "самі винні".

Підозрюється у розповсюдженні відео порнографічного характеру. Він з хлопцями знімали відео дівчат у непритомному стані, далі розповсюджували у Telegram-каналі. Підозрюваний може переховуватись, може знищити речі та документи, які потрібні слідству. Ярині необхідно обрати запобіжний захід — тримання під вартою, - сказав прокурор.

Ярина у залі суду запевнив, що все робив заради контенту. Також обвинувачений розповів присяжним звідки в нього в кишені були 4 тис доларів, які знайшли під час обшуків. За його словами, це гроші від продажу одягу із секонд-хенду.

Адвокат Ярини назвав справу політичною і додав, що від постраждалих дівчат заяв не надходило.

Інший організатор вечірок, Ярослав Домбровський, сказав, що брав участь у вечірках, але нікому нічого поганого не зробив і нікого не знімав. Його адвокат сказав, що він не мав доступу до Telegram-каналу, де розповсюджували матеріали.

Що відомо про "пʼяні вечірки" у Києві

31 січня громадська діячка Ярослава Кравченко на своїй Facebook-сторінці написала  допис про "малолітніх пацанів із Франківська, які переїхали в Київ з Івано-Франківська і почали влаштовувати вечірки. На них запрошували дівчат, яких "накачували" алкоголем та, ймовірно, підсипали снодійне з наркотичною дією".

Далі організатори на камеру знущалися з дівчат, роздягали та ґвалтували. Відео публікували закритих Telegram-каналах та в Instagram.

1 лютого поліція Києва прийшла  з обшуками до квартири зловмисників. Того ж дня двом хлопцям було повідомлено про підозру, ще шістьом хлопцям вручили повістки до військкомату.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?