Джо Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору
Категорія
Світ
Дата публікації

Джо Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору

Джо Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Джо Байден вшанував пам'ять жертв Голодомору і запевнив, що США продовжать підтримку України у боротьбі з російським агресором.

Джерело: Білий дім

Президент США вшанував пам'ять жертв Голодомору

У той час, як хоробрий український народ продовжує захищати свою демократію та свободу від жорстокої агресії Росії, ми не забуваємо вшанувати також жертв несправедливості та жахів, заподіяних Україні в минулому, - йдеться в заяві.

Байден зазначив, що у листопаді цього року виповнюється річниця Голодомору — "смерті від голоду".

Під час свого режиму Йосип Сталін нав’язав Україні жорстку та репресивну політику, зокрема створивши навмисний голод у 1932-33 роках, унаслідок якого загинули мільйони невинних українських жінок, чоловіків і дітей. Ми вшановуємо всіх загиблих у цій безглуздій трагедії та віддаємо належне стійкості українського народу, який витримав спустошення та тиранію, щоб зрештою створити вільне та демократичне суспільство.

Байден зазначив, що США підтверджують свою непохитну відданість суверенітету та територіальній цілісності України.

Цього місяця ми згадуємо жертв Голодомору. І ми вшановуємо хоробрий український народ, який продовжує мужньо протистояти нападу Росії на його демократію, - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що Голодомор офіційно визнаний геноцидом українського народу в 22 країнах світу.

У 2022 році це визнали Румунія, Чехія, Молдова, Ірландія та Бразилія.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що парламент Німеччини планує розглянути та підтримати рішення про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу.

День пам'яті жертв голодоморів в Україні вшановують кожної четвертої суботи листопада. У 2022 році він припадає на 26 листопада.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?