Джо Байден залишив Київ. На нього вже чекають у Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Джо Байден залишив Київ. На нього вже чекають у Польщі

Джо Байден залишив Київ. На нього вже чекають у Польщі
Джерело:  online.ua

Американський президент Джо Байден покинув столицю України. Сьогодні відбувся його перший візит до Києва після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Джерело: CNN

Байден в Києві

Президент США прибув до Києва о 8 ранку за місцевим часом. За словами журналістів, які подорожували з ним всередині країни, його зустріла посол США в Україні Бріджит Брінк.

Потім кортеж Байдена прибув до Маріїнського палацу, де його привітав президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою Зеленською.

Під час свого візиту до Києва Байден разом із Зеленським пройшовся центром міста.

Зеленський про візит Байдена

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогоднішні переговори між його командою та командою президента СШ в Києві стали великим поштовхом для України.

Результати цього візиту обов’язково будуть помітні, і вони обов’язково матимуть наслідки на полі бою у звільненні наших територій, – додав він.

Український лідер також назвав несподіваний візит Байдена найважливішим в "історії українсько-американських відносин".

Під час зустрічі президенти обговорювали постачання в Україну більш досконалої західної зброї. І, звісно, визначальним моментом стало рішення США відправити в країну танки Abrams.

Чи поїде Байден до Польщі

Раніше повідомляли, що у вівторок вранці Байден має зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою, а вдень виступити з промовою у Варшавському замку.

Однак поки незрозуміло, чи зміниться графік Байдена через візит до Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?