Джоковіча депортують з Австралії
Категорія
Спорт
Дата публікації

Джоковіча депортують з Австралії

Джоковіча депортують з Австралії
Джерело:  online.ua

Перша ракетка світу, серб Новак Джоковіч скоріш за все пропустить престижний турнір Australian Open та буде депортований з країни через відмову від вакцинації.

Джерело:  Sky Sports

Джоковіч програв апеляцію по справі депортації з Австралії 

Повідомляється, що троє суддів Апеляційного суду Австралії підтримали рішення міністра з питань іміграції про анулювання візи Джоковіча через його відмову від вакцинації.

Повний текст рішення буде опублікований вже найближчими днями.

Це ставить хрест на планах Джоковіча здобути рекордний 10-й титул Australian Open і 21 перемогу у турнірах Великого шолому.

При цьому тенісисту також загрожує заборона на в'їзд до країни строком до 3 років.

В ніч на суботу Джоковіч провів в готелі для затриманих імігрантів, на яких чекає депортація, а до цього він 4 ночи перебував під вартою після анулювання візи.

Його віза була спочатку анульована на тій підставі, що вона не полегшувала в'їзд із медичним відведенням, яке йому надали Tennis Australia та уряд штату Вікторія. Виняток був наданий через те, що Джокович нещодавно дав позитивний результат на коронавірус.

Однак Джоковіч виграв першу апеляцію і після звільнення був включений до жеребкування першого раунду в четвер, 13 січня, в якому він зустрівся з несіяним сербом Міоміром Кецмановичем.

Тенісист також визнав, що припустився "помилки судження", відвідавши інтерв'ю та фотосесію для французької газети після позитивного результату тесту на коронавірус минулого місяця.

Новак Джоковіч (фото - Flickr.com)

Між тим, на рішення про депортацію Джоковіча вже відреагував президент Сербії Олександр Вучич, який звинуватив австралійску владу у переслідуванні тенісиста та жорсткому поводженню з 9-разовим чемпіоном Australian Open.

Скандал із Джоковічем в Австралії 

Новаку Джоковичу знову загрожує депортація після того, як австралійський уряд вдруге анулював його візу. Таким чином тенісисту, який займає 1 місце у світовому рейтингу, не дозволено брати участь у Australian Open, через те, що він не вакцинований від COVID-19.

Міністр імміграції Австралії Алекс Хоук заявив, що використав своє міністерське право, щоб скасувати візу 34-річного серба з міркувань суспільних інтересів — всього за три дні до початку чемпіонату Australian Open, де Джокович раніше виграв рекордні дев’ять з 20 титулів Великого шолома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?