Джонсон відвідав Київ і запропонував масштабну операцію з підготовки ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Джонсон відвідав Київ і запропонував масштабну операцію з підготовки ЗСУ

Джонсон відвідав Київ і запропонував масштабну операцію з підготовки ЗСУ
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон удруге приїхав із неанонсованим візитом до України. Він обговорив з Зеленським постачання важкої зброї та систем протиповітряної оборони, економічну допомогу, санкційний тиск на РФ, гарантії безпеки для України.

Джерело: Володимир Зеленський

Борис Джонсон відвідав Київ

Багато днів цієї війни довели: підтримка України з боку Великої Британії тверда й рішуча. Радий знову бачити в Києві великого друга нашої країни Бориса Джонсона, - написав Зеленський.

Глава Української держави опублікував відео із зустрічі з британським прем’єром, на якому, зокрема, видно, що Джонсон прибув до Маріїнського палацу.

Попередній раз Джонсон був у Києві 9 квітня. Тоді він гуляв Хрещатиком з президентом України Володимиром Зеленським і анонсував допомогу в розмінуванні та збройну допомогу ЗСУ у боротьбі проти російської армії.

Своєю чергою, Джонсон заявив, що радий знову відвідати Україну.

Пане президенте, Володимире, приємно бути в Києві знову, - написав Джонсон.

Борис Джонсон заявив президенту України Володимиру Зеленському, що Велика Британія готова розпочати масштабну операцію з підготовки українських збройних сил.

Прем'єр-міністр сказав Зеленському, що Британія може тренувати до 120 тисяч військових кожні 120 днів.

Джонсон також сказав, що міжнародні партнери будуть запрошені для проведення програми, якщо пропозиція буде прийнята Україною.

Наші переговори з Борисом Джонсоном сьогодні, як і завжди, були максимально щирими та предметними. Говорили про необхідність збільшення постачання важкої зброї та систем протиповітряної оборони, економічну допомогу, санкційний тиск на агресора, гарантії безпеки для нашої держави. Готуємося до відбудови України після нашої перемоги. Сумнівів, що ми її здобудемо, у нас немає, - підсумував переговори Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?