Російські війська намагаються оточити ЗСУ в районах Сєвєродонецька і Лисичанська
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські війська намагаються оточити ЗСУ в районах Сєвєродонецька і Лисичанська

Російські війська намагаються оточити ЗСУ в районах Сєвєродонецька і Лисичанська
Джерело:  online.ua

Російські війська переміщують техніку на Сєвєродонецькому напрямку, також намагаються перегрупувати та посилити свої війська для наступу в напрямку Тернова та Рубіжного.

Джерело: брифінг речника Міноборони Олександра Мотузяника

Міноборони повідомило про поточну ситуацію на фронті

На Сєверодонецькому напрямку агресор посилює своє угруповання військ. Зокрема, через Сватове у напрямку Старобільська (40 км на північний схід від Сєвєродонецька) переміщено танки, ББМ, автомобільну та інженерну техніку, - зазначив Мотузяник.

На Бахмутському напрямку українські захисники перешкоджають спробам противника оточити Сили оборони у районах населених пунктів Оріхове та Гірське.

Ворог перегруповується та посилює війська. На напрямку Попасна – Миколаївка противник ввів два батальйони зі складу 1-го армійського корпусу, який відновлював боєздатність.

Мотузяник зазначив, що ворог не припиняє інтенсивний вогневий вплив на позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення у Луганській та Донецькій областях. Обстановка залишається складною, проте в цілому контрольованою українськими військами.

Також зберігається загроза нанесення противником ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної цивільної інфраструктури на території України.

На Донецькому напрямку ЗСУ стримують наступ підрозділів противника, який зосередився на спробах оточення наших військ у районах Сєвєродонецька і Лисичанська, а також на блокуванні основних логістичних шляхів.

На Лиманському напрямку ворог б’є артилерією в бік Сіверська (20 км на південний схід від Лимана) та не припиняє спроб підготуватися до форсування річки Сіверський Донець.

У районі Золотого ЗСУ відбили штурм і відкинули противника. Загарбники здійснили спробу висунутись у напрямку Василівки та Берестового, але відійшли під щільним вогнем з боку українських позицій.

Також, ворог перегруповується та посилює свої війська, аби поновити наступ в напрямку Тернова, Рубіжного (25-30 км на північний схід від Харкова). Для уточнення позицій наших військ ворог веде повітряну розвідку в районах населених пунктів Перемога, Байрак, Шестакове, Рубіжне, Верхній Салтів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?