Джонсон застеріг Макрона від спроб "залагодити конфлікт" в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон застеріг Макрона від спроб "залагодити конфлікт" в Україні

Джонсон застеріг Макрона від спроб "залагодити конфлікт" в Україні
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном наголосив, що «будь-яка спроба залагодити конфлікт зараз» призведе лише до тривалої нестабільності.

Джерело: Радіо Свобода

Макрон і Джонсон обговорили Україну

Прем'єр-міністр наголосив, що будь-яка спроба залагодити конфлікт зараз призведе лише до тривалої нестабільності і дасть Путіну дозвіл на постійне маніпулювання як суверенними країнами, так і міжнародними ринками, - повідомили у пресслужбі британського уряду.

Сторони погодилися, що нині – «критичний момент для перебігу конфлікту», і є можливість змінити хід війни.

І прем’єр-міністр, і президент Макрон наголосили на необхідності підтримки України, щоб посилити її як у війні, так і в будь-яких майбутніх переговорах, – зауважують у пресслужбі.

Крім того, Борис Джонсон зустрівся з прем’єром Канади Джастіном Трюдо і наголосив – «ми повинні схилити терези на користь України».

Це означає надати Україні оборонні можливості, підготовку та розвідку, необхідні для відбиття російського просування, – додають у британському уряді.

Пізніше Джонсон сказав ЗМІ, що Захід має підтримувати Україну, скільки потрібно, тому що на кону стоїть занадто багато.

Якщо ми дозволимо, щоб Путіну зійшла з рук анексія значної частини вільної, незалежної, суверенної держави, – а це те, що він хоче зробити, – наслідки для світу будуть катастрофічними. Це означатиме, що ми легітимізуємо наступне захоплення ним інших частин колишнього Радянського Союзу, легітимізуємо агресію в інших частинах світу, – сказав Джонсон, уточнивши, що має на увазі загрозу для Тайваню з боку Китаю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?