Економічна криза: Кабмін нарешті пояснив, до чого готуватися українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економічна криза: Кабмін нарешті пояснив, до чого готуватися українцям

Економічна криза: Кабмін нарешті пояснив, до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України нарешті вирішив детально пояснити громадян, чого їм чекати від 2020 року та економічної кризи, яка охопила майже весь світ. В оновленому консенсус-прогнозі Мінекономіки зазначається, що у поточному році українська економіка впаде на 4,2% замість очікуваного зростання на 3,2%. Окрім того, урядом прогнозується, що безробіття за підсумками року сягне 9,4%, а у 2021-му опуститься до 9,1%. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

Фахівці із КМУ наголошують, що Україна буде демонструвати більш глибоке падіння, ніж світова економіка.

"Характер відновлення буде таким же - L-форма: уже ухвалені в Україні карантинні заходи будуть додатково посилені і триватимуть до кінця другого кварталу, що матиме більш негативний вплив на економіку країни, у результаті чого відновлення буде дуже повільним", - сказано в офіційному повідомленні.

Окрім того, зазначається, що вже у 2021 році економіка повернеться до зростання у 2,4%. Наразі аналітики погіршили прогноз інфляції у 2020 році із 6,3% до 7%, але в наступному році очікують її зниження до 5,9%.

Вказано, що середньорічний обмінний курс складе 28,85 грн/дол. За словами аналітиків, найбільше впадуть інвестиції - на 14,8%, а дефіцит держбюджету складе 5,6% ВВП. Також наголошується, що безробіття за підсумками року досягне 9,4%, у 2021-му - 9,1%.

Що важливо розуміти, раніше в уряді анонсували  так звані "кредитні канікули" для представників малого та мікробізнесу. Денис Шмигаль наголосив, що заходи з підтримки передбачають кредити під 0%. Ці позики конче важливо гасити протягом року. Для них також є конкретна умова — збереження певної кількості робочих місць, не менше 80%.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно оновлений економічний прогноз опублікував МВФ. Аналітики Фонду стверджують, що ВВП України в цьому році впаде на 7,7%, але в наступному очікується відновлення на 3,6%.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у Міжнародному валютному фонді заявили, що так названий  "Великий карантин" спричинить рецесію у 3,1% ВВП світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?