Екс-міністр оборони США закликав передати Україні винищувачі та ракети ATACMS
Категорія
Політика
Дата публікації

Екс-міністр оборони США закликав передати Україні винищувачі та ракети ATACMS

Екс-міністр оборони США закликав передати Україні винищувачі та ракети ATACMS
Джерело:  online.ua

За словами екс-міністра оборони США Марка Еспера, Вашингтон та союзники повинні надати Україні винищувачі та далекобійні ракети ATACMS. 

Джерело: "Голос Америки"

Україна має отримати від США та партнерів винищувачі F-16 та ракети ATACMS

За словами Еспера, Захід проводить правильну політику відносно військової, політичної та економічної підтримки України у війні проти РФ, однак ці зусилля занадто уповільнені.

Колишній керівник Пентагону вважає, що Україна мала отримати західні танки ше восени минулого року.

Він закликає Білий дім та союзників бути проактивними і не зволікати із рішеннями щодо ракет ATACMS та літаків-винищувачів.

Замість того, щоб реагувати на загрозу російського наступу, я б волів бачити, що українці перейдуть у наступ вже зараз, поки росіяни все ще намагаються навчити, спорядити та організувати своїх військових, розбити їх і виштовхнути української території. Але зараз ми відстаємо, танки треба було передати українцям у вересні чи в жовтні. Ми повинні були затвердити надання їм літаків, це надало б їм перевагу. Якщо вони збираються вступати в загальновійськовий бій, потрібно мати не тільки вогонь прямим наведенням, але й вогонь з повітря, - додає він. - Ми повинні відправити їм ATACMS, тому що так українці могли б дістатися вглиб східної України, вглиб Криму, щоб знищити пускові майданчики "шахедів", вивести з ладу пускові майданчики запуску ракет, розбити склади матеріально-технічного забезпечення, казарми, що завгодно. Треба мати точну зброю на великі відстані, - зазначив Еспер.

Він переконаний, що військова допомога Україні не призведе до ескалації, як про це кажуть росіяни.
Він закликає Білий дім сміливіше, швидше і в більших кількостях ухвалювати рішення щодо військової допомоги Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?