Ексдержсекретар Кіссінджер пропонує Україні віддати РФ частину території
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексдержсекретар Кіссінджер пропонує Україні віддати РФ частину території

Ексдержсекретар Кіссінджер пропонує Україні віддати РФ частину території
Джерело:  online.ua

Колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер заявив, що Україна повинна поступитися Росії частиною території, а США і Захід — не розраховувати на російську поразку у війні.

Джерело: The Daily Telegraph

Кіссінджер пропонує Україні здати території Росії

Кіссінджер закликав Захід припинити спроби завдати нищівної поразки російським силам в Україні, попереджаючи, що це матиме катастрофічні наслідки для довгострокової стабільності Європи.

Доктор Кіссінджер сказав, що не можна дозволяти війні затягнутися надовго і закликав Захід змусити Україну погодитися на переговори на умовах, які дуже далекі від поточних військових цілей.

Переговори повинні розпочатися протягом наступних двох місяців, перш ніж це спричинить потрясіння та напруженість, які буде нелегко подолати. В ідеалі лінією розмежування має бути повернення до попереднього статус-кво. Проведення війни за межами цієї межі стосуватиметься не свободи України, а нової війни проти самої Росії, – сказав він.

Він сказав на Всесвітньому економічному форумі, що Росія була невід'ємною частиною Європи протягом 400 років і була гарантом європейського балансу сил у критичні часи.

На його думку, європейські лідери не повинні втрачати з поля зору довгострокові відносини, і вони не повинні ризикувати підштовхнути Росію до постійного союзу з Китаєм.

Він додав, що належна роль України – бути нейтральною буферною державою, а не кордоном Європи.

Фото - скріншот

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував слова політика і припустив, що він так само легко б запропонував віддати Польщу та Литву.

Добре, що українці в окопах не мають часу на "Давоських панікерів". Вони дещо зайняті захистом Свободи й Демократії, - сказав Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?