Ексглава Мюнхенської конференції закликає готуватися до перемовин про закінчення війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексглава Мюнхенської конференції закликає готуватися до перемовин про закінчення війни

Ексглава Мюнхенської конференції закликає готуватися до перемовин про закінчення війни
Джерело:  online.ua

Західні лідери повинні розпочати процес створення контактної групи, щоб підготуватися до майбутніх перемовин між Україною і Росією про завершення війни. З таким закликом виступив колишній глава Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер. Він також наголосив, що переговори повинні початися не раніше, ніж вирішить Україна.

Джерел:  Tagesspiegel

Ішингер закликає не ослаблювати підтримку України

За словами Ішингера, країни Заході повинні продовжувати підтримувати Україну у всіх можливих сенсах, однак також необхідно почати робити кроки на шляху до завершення війни шляхом переговорів.

Політик також зізнався, що не підтримує "зовсім не потрібну слабкість" деяких своїх колег, які вимагають припинити надання Україні допомогу "щоб настав мир".

Колишній очільник Мюнхенської конференції з безпеки також звертає увагу на те, що не потрібно підштовхувати команду українського лідера Володимира Зеленського до перемовин вже зараз, оскільки це було рівноцінно частковій капітуляції у війні.

Як світ має готуватися до майбутніх перемовин про завершення війни

Політик вкотре повторив, що рішення про те, коли починати перемовини, має ухвалювати винятково офіційний Київ.

Однак розпочинати оформлювати основу "рамку" для мирного процесу, як вважає Ішингер, варто уже зараз

На переконання ексглави Мюнхенської конференції, важливо нарешті сформувати міжнародну політично-стратегічну контактну групу, яка буде активно готуватися до того моменту, коли Україна вирішить починати перемовини.

Ішингер пропонує долучити до такого формату США, Британію, Францію, Німеччину, які би могли об’єднати довкола інших партнерів, зокрема Канаду, Польщу, Іспанію, Італію, держави Балтії, а також залучити ключові міжнародні організації - ООН, ОБСЄ, Євросоюз і НАТО як наддержавні структури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?