Ексгумація тіла Качинського в Польщі: стали відомі нові подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексгумація тіла Качинського в Польщі: стали відомі нові подробиці

Ексгумація тіла Качинського в Польщі: стали відомі нові подробиці
Джерело:  online.ua

У польському Кракові перепоховали екс-президента Леха Качинського і його дружину Марію, які загинули в авіакатастрофі під Смоленськом у 2010 році.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на польське телебачення.


Читайте також: Загибель літака Качинського: росіяни накидали в труни жертв сміття та недопалки, соцмережі обурені


"Церемонія носила закритий характер. Для участі в похоронах, крім близьких, в тому числі брата Ярослава Качинського і дочки Марти Качинської, приїхали президент Польщі Анджей Дуда і прем'єр-міністр Беата Шидлов. Була зачитана заупокійна молитва, був присутній почесний караул", - йдеться в повідомленні.


Відомо, що  Леха і Марію Качинських, тіла яких були ексгумовані для виявлення можливих помилок, допущених в рамках розслідування причин авіакатастрофи, повторно поховали в тому ж місці, - в крипті під вежею Срібних дзвонів в Королівському замку Вавель. Однак довелося замінити саркофаг, оскільки конструкція старого не передбачала можливості відкриття.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в Генпрокуратурі Польщі заявили, що 90% документації російського розслідування авіакатастрофи літака Леха Качинського містить помилки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?