Екскомандувач військами США в Європі оцінив скупчення сил РФ біля України
Категорія
Політика
Дата публікації

Екскомандувач військами США в Європі оцінив скупчення сил РФ біля України

Екскомандувач військами США в Європі оцінив скупчення сил РФ біля України
Джерело:  online.ua

Воєнні експерти з вашингтонського Центру аналізу європейської політики все частіше зосереджуються на питанні можливої ескалації на російсько-українському кордоні. Опубліковані знімки американського видання The Washington Post, які підтверджують концентрацію 90-тисячної армії РФ поблизу кордонів України, стали резонансними. Свою думку щодо того, чи варто побоюватися вторгнення, висловив екскомандувач військами США в Європі, генерал Бен Ходжес.

Джерело: РБК-Україна

РФ концентрує все більше своїх військових сил на той випадок, якщо політична верхівка країни вирішить діяти. Теперішня ситуація є продовженням початкового етапу ескалації, який відбувся цієї весни, переконаний Ходжес. Крім іншого, він пов’язує те концентрацію військ з тим, що РФ залишила більшу частину логістичного забезпечення на місці та не повернула військовослужбовців у казарми в пунктах постійної дислокації після завершення спільних з Білоруссю навчань "Захід-21".

“Останні переміщення і розгортання сил – це остання фаза постійного нарощування можливостей і тиску в регіоні, які ніколи не припинялася. Росіяни дійсно зупиняються тільки тоді, коли їх зупиняють», - коментує Ходжес.

Він переконаний, що інструменти Кремля – це класичні прийоми ведення Росією війни. Їхня головна мета – дестабілізувати Європейський Союз та Україну. Та адміністрація США правильно стурбована тим, що відбувається. Екскомандувач переконує, що радий з приводу того, що “держсекретар Блінкен нарешті говорить прямо”, характеризуючи ситуацію.

Також він пов’язав ситуацію з загостренням активності російських війсь із міграційною кризою на кордоні Білорусі та кількох європейських країн.

“Я думаю, що озброєння мігрантів уздовж кордону Білорусі з Польщею, Литвою і Латвією пов'язане з активністю Російської Федерації в Україні і навколо неї. Це не збіг. Це або прощупування, або дестабілізація, або відволікання уваги, або все перераховане вище», - вважає він.

Нагадаємо, у низці західних ЗМІ вже декілька тижнів фігурують матеріали з посиланням на анонімні джерела в вищих органах влади США та ЄС, які висувають припущення щодо можливого наступу. Супутникові знімки показують скупчення військової техніки на українському напрямку. Схожу ситуацію фіксували минулої весни, коли Росія демонстративно стягнула до своїх південно-західних кордонів армію чисельністю близько 100 тисяч військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?