Мігранти прорвались з Білорусі в Польщу
Категорія
Світ
Дата публікації

Мігранти прорвались з Білорусі в Польщу

Мігранти прорвались з Білорусі в Польщу
Джерело:  online.ua

12 листопада стало відомо, що кілька десятків мігрантів змогли прорватись через кордон Польщі у "Кузниці". Згідно з останніми даними, зразу ж після незаконного перетину прикордонного переходу їх затримали польські силовики.

Джерело: Sputnik Білорусь

Мігранти змогли прорватися з Білорусі через польський кордон

Першим про прорив нелегалів заявило Міністерство оборони Польщі у соцмережах. За словами представників відомтсва, мігрантів змогли затримати польські силовики.

"Десятки людей силою прорвалися через огорожу. За металевим парканом їх зустріли польські прикордонники та військові. Після того, як вони потрапили до рук силовиків, нелегали почали ходити вздовж огорожі", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, нещодавно білоруські медіа писали про те, що нелегальні мігранти покинули табір. За їхніми словами, проба прориву відбулась і у пункті пропуску "Брузгі". Плнад сотня нелегалів продовжують ходити вздовж металевого загородження. Частина з нелегалів пробують погнути паркан.

Варто звернути увагу на те, що на польському кордоні якийсь час також знаходився глава Польщі Анджей Дуда. Останній публічно подякував прикордонникам та військовим за роботу. Окрім того, він заявив, що вважає ситуацію з мігрантами результатом гібридної війни білоруського КДБ.

Нагадаємо, що 10 листопада дві великі групи нелегалів, які прибули з Близького Сходу, змогли потрапити на територію ЄС. Йдеться про околиці Кринки та Біловежі у Польщі. У прикордонній службі країни нагадують, що прибулих з Білорусі можуть арештувати.

Чи є ризики потрапляння мігрантів з Білорусі в Україну

Нагадаємо, вчора ми повідомляли, що посол України в Польщі Андрій Дещиця каже, що біженці можуть спробувати потрапити на територію нашої країни. Це може відбутися у випадку, якщо їхні намагання перетнути кордон ЄС і далі залишатимуться марними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?