ЄС готує новий потужний пакет санкцій проти режиму Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС готує новий потужний пакет санкцій проти режиму Лукашенка

ЄС готує новий потужний пакет санкцій проти режиму Лукашенка
Джерело:  online.ua

Європейська влада готує до введення новий санкційний пакет проти білоруського режиму Олександра Лукашенка - він пов’язаний зі створенням штучної міграційної кризи на східних кордонах Євросоюзу.

Джерело: журналіст Рікард Йозвяк

За інформацією репортера, офіційний Брюссель виступить із санкційним рішенням вже у жовтні.

“Робота над п'ятим пакетом санкцій стосовно Білорусі розпочалася, але, як завжди, потребує часу... Пакет може бути готовий до кінця жовтня”, - наголосив Йозвяк.

Він уточнив, що приводом для розробки санкцій стала спроба білоруської влади влаштувати міграційну кризу на кордоні держав-учасниць ЄС - Литви, Латвії, Польщі.

Санкції проти Білорусі

Санкційний Тиск на режим Лукашенка почався восени 2020 року, коли той намагався утримати владу на тлі масових протестів проти фальсифікацій на президентських виборах.

З того часу було імплементовано ще три санкційні пакети. Об’єктами їх стали топпосадовці країни та безпосередньо диктатор. Офіційний привід - придушення акцій, порушення прав людини, фальсифікація виборів.

Мігранти на кордонах ЄС

У Міністерстві внутрішніх справ Литви звинуватили режим Лукашенка в сприянні нелегальній міграції громадян країни до країн ЄС. Глава відомства Агне Білотайте переконана, що Мінськ не тільки не чинить опір розв’язанню проблеми на кордоні, але і сприяє їй.

У поточному році в Литву потрапили понад 4 тисячі мігрантів з Близького Сходу. За останні кілька місяців ситуація загострилася в результаті зміни політичного клімату в Афганістані. Країна стала набільш ураженою агресією з боку Білорусі серед інших сусідів.

Напередодні пані посол Литви в США Аудру Плепіте назвала Білорусь головною загрозою суверенітету і територіальної цілісності республіки. За її словами, режим Лукашенка продовжує дестабілізувати обстановку в країні, в тому за допомогою відсутності з його боку будь-яких конструктивних рішень в питанні мігрантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?