Дві великі групи нелегалів прорвалися з Білорусі в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Дві великі групи нелегалів прорвалися з Білорусі в ЄС

Дві великі групи нелегалів прорвалися з Білорусі в ЄС
Джерело:  online.ua

Мігрантська криза на білорусько-польському кордоні загострюється, сьогодні дві великі групи нелегалів, які прибули з Близького Сходу, змогли потрапити на територію ЄС. Йдеться про околиці Кринки та Біловежі у Польщі. У прикордонній службі країни нагадують, що прибулих з Білорусі можуть арештувати і у випадку відсутності прохання про міжнародний захист – супроводити назад до лінії кордону.

Джерело: Polskie Radio Białystok

У Прикордонній службі Польщі також зазначають, що до кількох людей вже застосували процедуру видворення. Пояснили це тим, що при перетині були зламані паркани із застосуванням сили. У поліції повідомили, що всі причетні до цього інциденті мігранти були затримані. А також нагадують:

«Будь-яка особа, якій вдасться вийти за лінію кордону, заарештовується. Потім їй виносять постанову про виїзд з території Республіки Польща та якщо вона не звертається за міжнародним захистом, її супроводжують до лінії кордону».

Випробування східного кордону ЄС та НАТО

Ескалація на кордоні з Польщею є навмисною дією білоруської влади, метою якої є привернути увагу ЗМІ, переконані в Центрі східних досліджень у Варшаві.

На думку представника відомства Войцеха Конончука, це також маневри, які полягають у випробуванні східного кордону ЄС та НАТО.

«Офіційні ЗМІ в Білорусі та заяви місцевих пропагандистів деякий час також дуже чітко відображають думку про те, що поки на кордоні не буде жертв, світ буде ігнорувати цю ситуацію, відповідальність за яку Мінськ цинічно покладає своїх сусідів з ЄС», – звертає увагу Конончук.

На його думку, це означає, що білоруська сторона свідомо намагається підвести до сценарію, за яким станеться інцидент або навіть з'являться жертви.

«Тоді вони будуть показувати пальцем на Варшаву», - каже експерт.

Ризики потрапляння мігрантів з Білорусі в Україну

Нагадаємо, вчора ми повідомляли, що посол України в Польщі Андрій Дещиця каже, що біженці можуть спробувати потрапити на територію нашої країни. Це може відбутися у випадку, якщо їхні намагання перетнути кордон ЄС і далі залишатимуться марними.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?