Лукашенко звинуватив Україну в розміщенні військових баз США
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко звинуватив Україну в розміщенні військових баз США

Лукашенко звинуватив Україну в розміщенні військових баз США
Джерело:  online.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Україні розгортають американські військові бази. Спільно з російським президентом Володимиром Путіним глава Білорусі планує у відповідь вживати щодо України "якісь дії".

Джерело: пресслужба Лукашенка.

Білоруський диктатор вважає, що керівництво деяких сусідніх держав взяло курс на конфронтацію з Білоруссю. Лукашенко зазначив, що у Білорусі зараз існують дуже серйозні проблеми, пов'язані з обороною.

“Найсумніше - це Україна. У нас відкривається новий, по-старому кажучи, фронт. Ми бачимо, що вони творять. Мало того, що туди побігли наші втікачі, - там створюються навчально-тренувальні табори в усе більшій кількості, де навчають цілеспрямовано (і не тільки втікачів) роботі по Білорусі, як кажуть спецслужби”, - сказав Лукашенко.

Також білоруський диктатор побачив на території України якісь військові бази США.

“Ви бачите, вони туди, в Україну, тягнуть натовські війська. Під виглядом навчальних центрів вони створюють фактично бази. Бази Сполучені Штати створюють на Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати”, - заявив білоруський лідер.

Лукашенко погрожує Україні

Самопроголошений президент розповів, що проводив консультації щодо України з Володимиром Путіним.

“Ми з президентом Росії (Володимиром Путіним - ред.) проводили і проводимо консультації з цього питання і домовилися, що там треба вживати якісь дії. В іншому випадку ми завтра будемо мати прямо на кордоні Білорусі та Росії неприйнятну для нас ситуацію. Аж до розміщення ракет відповідної дальності. Ми на це не підписувалися і допустити цього не можемо", - наголосив Лукашенко.

Також Лукашенко стверджує, що "вже навіть самі українські прикордонники" знаходять схованки зі зброєю біля кордону з Білоруссю і це виглядає дуже підозріло.

Також Лукашенко звинуватив Захід у розгортанні гібридної війни проти Білорусі і Росії.

Білоруський лідер згадав і Польщу. Він сказав, що там теж розгортають військові корпуси США біля кордонів Білорусі.

Читайте також:

  • РФ та Білорусь розпочали масштабні навчання Захід-2021.

  • РФ розпочала масштабні навчання десантників та артилеристів у Криму.

  • Росія готує окупованому Донбасу долю Абхазії — Клімкін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?