Росія готує окупованому Донбасу долю Абхазії — Клімкін
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готує окупованому Донбасу долю Абхазії — Клімкін

Росія готує окупованому Донбасу долю Абхазії — Клімкін
Джерело:  online.ua

Кремль готує окупованим територіям Донбасу долю Абхазії – так звані "ДНР" і "ЛНР" можуть визнати, але не взяти до складу Російської Федерації. В ОРДЛО тим часом розуміють, що для них така ситуація стане "глухим кутом". Про це розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Джерело: “Україна 24”.

"Подивімося, що там ще залишилось українського. Російські паспорти видаються, вибори вже проводяться (до Держдуми РФ – ред.). Багато людей беруть паспорти, хтось бере з примусу... Дуже багато людей проголосували електронно, саме з окупованої території", - зазначив він.

Дипломат розповів, що у виборах до російської Держдуми, за його інформацією, взяли участь близько 240 тис. жителів непідконтрольних Україні районів Донецької і Луганської областей.

Клімкін зазначив, що на Донбасі вже навіть думають про варіант повернення до складу України.

"Зараз по Донецьку ходять нові чутки, кажуть – нас не визнають, що робити. Є дві течії – одні кажуть, що нам потрібно повертатися якось в Україну, на якихось умовах. Інші кажуть – потрібно "головою битися" в Росію. Але в Москві, наскільки ми чуємо, обговорюється варіант а-ля Абхазія – визнати, але в Росію не брати. Це насправді означає глухий кут. Люди там розуміють, що це глухий кут, оскільки це означає, що ви – "Росія мінус третього сорту". За останній рік там дуже багато було протестів, страйків, і одна з цілей виборів, які були проведені, це якось заспокоїти людей і сказати – ось бачите, процес іде, ми вас любимо, ми вас не забуваємо тощо", - пояснив ексміністр.

Шахтарі з Донбасу виїжджають до Польщі

За інформацією Клімкіна, з ОРДЛО зараз масово виїжджають всі, хто має таку можливість. Шахтарі з Донбасу тепер працюють на польських шахтах.

"Мені кажуть, що на першому курсі металургійного факультету Донецького політехнічного інституту 20 людей. Уявіть собі, де люди знаходяться. Всі, хто міг, звідти зникли. Поляки мені кажуть – ти нікому не кажи, але до нас приїжджають шахтарі з Луганська і Донецька. Ми їм дуже раді, оскільки вони працюють скільки потрібно й отримують менше, ніж польські шахтарі. Всі виїжджають – і шахтарі хочуть виїжджати, і молодь", - розповів дипломат.

Читайте також:

  • Кремль виділить на утримання ОРДЛО понад 900 млрд рублів.

  • У Кремлі розповіли, що заважає провести зустріч Путіна з Зеленським.

  • У ТКГ озвучили реальний план Путіна щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?