У ТКГ озвучили реальний план Путіна щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У ТКГ озвучили реальний план Путіна щодо Донбасу

У ТКГ озвучили реальний план Путіна щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Щодо ситуації на Донбасі вже можна вводити новий термін -«гібридна анексія». Зважаючи на те, що мешканці регіону долучаються до економічних і політичних процесів країни-загарбника, визначення слова «окупація» вже не достатньо. Таку думку висловив представник Донецька у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання Сергій Гармаш.

Джерело: Радіо Свобода

Та це долучення можна вважати радше використанням людського ресурсу. Судячи з усього, політика РФ на найближчі роки не передбачає інтеграції окупованих територій.

Гармаш переконаний, що очільник Кремля Володимир Путін не має в планах вищезгаданої інтеграції .

«Зараз реалізовується «абхазький сценарій» і, можна сказати, «південноосетинський сценарій», коли роздавалися паспорти, не приєднувалися ці території до території Росії... У випадку, коли Грузія спробувала звільнити ці території, Росія визнала ці «республіки», квазідержавні утворення і фактично законсервувала конфлікт на довгі роки. Тобто Путін зацікавлений у Донбасі, як в рані, яка кровоточить, для України. Або в такій формі, як зараз, або у формі визнання їх суб’єктності Російською Федерацією. Але забирати їх собі він не буде», – вважає він.

Наслідком реалізації подібного сценарію є те, що страждає не лише українська, але й економіка країни-загарбника, але «Путіна не сильно турбують проблеми Російської Федерації» - переконаний Гармаш.

 "Путіна більше турбують проблеми збереження особистої влади. І для цього він вдається до різних маніпуляцій, авантюр, які не вигідні Росії. Адже та ж російська авантюра на Донбасі не вигідна Росії. Росія зазнає колосальних збитків", - пояснює Гармаш.

Вибори в Держдуму РФ в ОРДЛО

Нагадаємо, російсько-українська війна триває вже 7 років, починаючи з 2014 року. Першим експансивним кроком РФ стала анексія Кримського півострова. Наразі країни Заходу відрізняються у дипломатичній сфері проукраїнською риторикою, Росія все звинувачення щодо участі її регулярних військ в конфлікті відкидає.

Зазначимо, днями завершилися вибори до Держдуми РФ . Українців в ОРДЛО у виборчий процес в РФ втягли вперше. Для цього на непідконтрольній Україні частині Донбасу масово видавали російські паспорти - їх отримали понад 600 тис. українців. Охочих проголосувати доставляли на виборчі дільниці Ростовської області. Так, з окремих районів Донецької області до Росії пустили 825 автобусів і 12 потягів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?