РФ та Білорусь розпочали масштабні навчання Захід-2021
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ та Білорусь розпочали масштабні навчання Захід-2021

РФ та Білорусь розпочали масштабні навчання Захід-2021
Джерело:  online.ua

10 вересня офіційно стало відомо, що на території Росії та Білорусі почалися спільні масштабні військові навчання "Захід-2021". За попередніми даними, вони триватимуть до 16 вересня.

Джерело: Фейсбук "Міноборони РФ"

Росія та Білорусь почали масштабні навчання "Захід-2021"

За словами пресслужби Міноборони РФ, навчання будуть проходити на дев'яти полігонах, які розташовані на території Росії, в акваторії Балтійського моря, а також на п'яти полігонах збройних сил Білорусі.

Влада Білорусі нещодавно офіційно повідомила, що на її території в навчаннях братимуть участь 2,5 тисячі російських військових, проте на Заході переконані, що ці дані можуть бути сильно занижені.

"Загалом, в навчаннях беруть участь до 200 тисяч осіб особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів", - йдеться в повідомленні.

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка також уточнила, що навчання будуть базуватися на сценарії, коли дві країни зазнають нападу.

Як НАТО відрегувало на військові навчання РФ та Білорусі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нещодавно закликав команду очільника Кремля Володимира Путінабути відкритою щодо кількості військ на навчаннях на тлі стурбованості у Польщі, країнах Балтії та Україні щодо намірів Москви.

Окрім того, він попросив РФ виконати свої зобов’язання за Віденським документом — міжнародною угодою, що регулює проведення військових навчань в Європі.

Захід 2021 — що відомо про навчання Росії і Білорусі

Навчання "Захід-2021" будуть проходити з 10 по 16 вересня. Військово-політичне керівництво РФ раніше повідомляло, що "в основу задуму навчань покладено один з можливих варіантів ескалації обстановки проти умовної держави". Міністр оборони РФ Сергій Шойгу підкреслював, що в ході навчань буде масово застосовуватися військова авіація.

Експерти вважають, що Захід-2021 стане реальним початком анексії Білорусі Росією. Вони не виключають, що після цих навчань частина військ РФ залишиться в Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?