Польща остерігається провокацій на кордоні через російсько-білоруські навчання "Захід-2021"
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща остерігається провокацій на кордоні через російсько-білоруські навчання "Захід-2021"

Польща остерігається провокацій на кордоні через російсько-білоруські навчання "Захід-2021"
Джерело:  online.ua

Заступник міністра національної оборони Польщі Марцін Оцєпа заявив, що у міністерстві будуть уважно стежити за російсько-білоруськими військовими маневрами "Захід-2021". Польща готується до можливих провокацій на своєму кордоні з Білоруссю.

Джерело: “Польське Радіо”.

За словами міністра, навчання пройдуть у безпосередній близькості від країн Балтії, тому Польща має бути готова до будь-якого розвитку подій.

"Насправді ми повинні бути готовими до всіх сценаріїв. Але сьогодні найбільш ймовірними є сценарії провокацій на кордоні, позаяк російські війська будуть дуже близько до кордонів Польщі, вони розміщуватимуться на білоруських полігонах та летовищах у безпосередній близькості до тих подій на кордоні, пов’язаних із міграційною активністю", - зазначив Оцєпа.

Він нагадав, що навчання іноді ставали джерелом військової агресії, саме з військових маневрів на кордоні почалися військові дії Росії проти України.

Російсько-білоруські військові навчання Захід-2021

Військові навчання Захід-2021 будуть відбуватися на полігонах Білорусі та Росії з 10 по 16 вересня. У них мають взяти участь близько 200 тисяч солдатів. Тема навчань - "Застосування угруповань військ в інтересах забезпечення військової безпеки союзної держави".

У основу задуму "Захід-2021" покладено один з можливих варіантів ескалації військово-політичної обстановки проти умовної держави.

Спільні тренування армій союзників відбуваються кожні 5 років, однак коли проводились "Захід-2017", політична ситуація в регіоні була іншою.

У НАТО вже заявили, що стежитимуть за навчаннями і закликали Росію і Білорусь діяти прозоро, передбачувано, та згідно з міжнародними та зобов’язаннями у рамках ОБСЄ.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявляв, що ці навчання становлять потенційно загрозу для України.

Читайте також:

  • Між Польщею та Ізраїлем спалахнув новий конфлікт — відома причина.

  • Польща озвучила екстрене попередження Україні щодо планів Путіна.

  • Польща висміяла нову заяву Путіна про Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?