Між Польщею та Ізраїлем спалахнув новий конфлікт — відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Між Польщею та Ізраїлем спалахнув новий конфлікт — відома причина

Між Польщею та Ізраїлем спалахнув новий конфлікт — відома причина
Джерело:  online.ua

16 серпня офіційно стало відомо, що влада Ізраїлю терміново викликала для консультацій повірену у справах свого посольства у Варшаві після ухвалення у Польщі закону, який ускладнить євреям повернення майна, втраченого під час Другої світової війни та після неї. З такою заявою виступив очільник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Яір Лапід.

Джерело: "ЄП"

Ізраїль жорстко відреагував на новий закон Польщі про євреїв

"Сьогодні Польща затвердила - вже не вперше - антисемітський і аморальний закон. Сьогодні ввечері я доручив нашому повіреному в справах у Варшаві негайно повернутися в Ізраїль для безстрокових консультацій", - наголосив ізраїльський дипломат.

За його словами, новий посол Ізраїлю в Польщі, який повинен був незабаром відбути до Варшави, на цьому етапі в Польщу не поїде. Ба більше, ізраїльське дипломатичне відомство порекомендує послу Польщі в Ізраїлі продовжити відпустку в своїй країні.

"Він повинен використовувати наявний у нього час, щоб пояснити полякам, що означає Голокост для громадян Ізраїлю, і наскільки ми не потерпимо презирства до пам'яті жертв і пам'яті Голокосту. На цьому ми не зупинимося. Ми ведемо координаційні переговори з американцями про те, як реагувати далі", - наголосив Яір Лапід.

На його думку, ухвалення цього закону перетворює Польщу в "антидемократичну, неліберальна країну, яка не шанує найбільшу трагедію в історії людства".

Чому спалахнув конфлікт між Польщею та Ізраїлем

Як уже згадувалося раніше, польський лідер Анджей Дуда 14 серпня підписав закон, раніше ухвалений польським парламентом, який обмежує процес реституції майна постраждалим від Голокосту та членам їх сімей. Ідеться про майно, викрадене нацистами під час Другої світової війни, а потім захоплене комуністичним режимом Польщі.

Варто звернути увагу на те, що цей закон уже спровокував негативну реакцію американської влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?