Кремль виділить на утримання ОРДЛО понад 900 млрд рублів
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль виділить на утримання ОРДЛО понад 900 млрд рублів

Кремль виділить на утримання ОРДЛО понад 900 млрд рублів
Джерело:  online.ua

Росія планує протягом найближчих трьох років виділити на соціально-економічні потреби окупованих територій Луганської та Донецької областей понад 900 мільярдів рублів (близько 330 мільярдів гривень). Такі цифри затверджені російським урядом в "Програмі пришвидшеного соціально-економічного розвитку територій на 2022–2024 роки".

Джерело: “Радіо Свобода”.

Відповідно до даних росіян, на території ОРДЛО проживає близько 2,9 мільйона осіб, з яких 38% – пенсіонери.

Середня зарплата в окупованому Донбасі – 15 тисяч рублів, що на 20 тисяч менше ніж у сусідній Ростовській області РФ. У планах Москви через три роки, у 2024-му, вивести рівень доходів населення в ОРДЛО до показників Ростовської області 2019 року.

Водночас, військова складова утримання угруповань бойовиків "ДНР" і "ЛНР" фінансується окремо.

Повна інтеграція ОРДЛО в російську економіку

За даними української розвідки, сценарні програми, які були ухвалені урядом Росії, спрямовані на повну інтеграцію окупованого Донбасу в російську економіку.

Так, нещодавно урядом РФ було проведено окреме засідання, присвячене окупованим територіям, і там було прийнято програму підтримки їхньої підтримки. Після цього засідання уряду заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров приїхав у Ростов, де провів нараду з представниками так званих «урядів» Донецька і Луганська, довів керівні вказівки і тепер відбувається їхня реалізація.

Управління соціально-економічним життям на окупованому Донбасі здійснюється через Міжвідомчу комісію з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України, створену у грудні 2014 року.

Фінансування ОРДЛО відбувається через московський Благодійний фонд підтримки міжнародних гуманітарних проєктів.

Читайте також:

  • Правозахисник розповів, як фальсифікували вибори в Держдуму за допомогою жителів ОРДЛО.

  • У ТКГ озвучили реальний план Путіна щодо Донбасу.

  • Держдеп США відреагував на скандальне рішення Путіна щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?