У Кремлі розповіли, що заважає провести зустріч Путіна з Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі розповіли, що заважає провести зустріч Путіна з Зеленським

У Кремлі розповіли, що заважає провести зустріч Путіна з Зеленським
Джерело:  online.ua

Головною перешкодою для зустрічі президента Росії Володимира Путіна з українським президентом Володимиром Зеленським є "небажання Києва виконувати угоди Мінськ-2". Про це заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

Джерело: ТАСС.

"Ну так, президент Російської Федерації, що називається, був готовий учора (до зустрічі - ред.). І тут камінь спотикання який? Ми перебуваємо в ситуації, коли робота по реалізації Мінського комплексу заходів зайшла в глухий кут", – сказав Пєсков.

Речник президента Росії також заявив, що Київ не хоче виконувати Мінські домовленості, а хоче замінити їх чимось іншим.

"Тупик цей пов'язаний виключно з позицією України. Україна не хоче виконувати Мінські домовленості, Україна хоче Мінські домовленості замінити чимось ще, не називаючи це своїми словами. І, крім цього, також не хоче виконувати, наприклад, домовленості, які в Парижі були досягнуті вже три роки тому", - зауважив він.

Зустріч Зеленського з Путіним

Раніше Пєсков заявляв, що Путін і Зеленський зустрінуться, коли "вони обидва будуть готові, коли буде якийсь порядок денний їх спілкування, коли вони зрозуміють, про що їм розмовляти".

У свою чергу прессекретар Зеленського Сергій Никифоров зазначив, що український президент готовий зустрітися з Путіним "в будь-який час, в будь-якому місці в рамках нейтральній території", але за умови, що на переговорах буде порушено питання окупованого Криму. Тим часом Росія категорично відмовляється піднімати цю тему.

"А навіщо тоді зустрічатися? Зустрічатися, щоб обговорити що? Яка тема зараз у відносинах Росії і України важливіше за окупацію Росією окремих територій України?", - сказав Никифоров.

Читайте також:

  • У Зеленського жорстко розкритикували ООН через РФ.

  • У Путіна заявили, коли готові на зустріч із Зеленським.

  • Литва готує Україні військову допомогу для боротьби з агресією Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?