У Путіна заявили, коли готові на зустріч із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна заявили, коли готові на зустріч із Зеленським

У Путіна заявили, коли готові на зустріч із Зеленським
Джерело:  online.ua

У російському режимі Володимира Путіна виступили з новою заявою стосовно потенційної зустрічі диктатора з президентом України Володимиром Зеленським для нових особистих переговорів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами речника російського президента Дмитра Пєскова, зустріч буде підготовлено, коли обидва лідери матимуть, що сказати один одному. Для переговорів необхідна готовність та узгоджений порядок денний.

Водночас прессекретар стверджує, що сам Путін готовий до зустрічі.

“Безумовно, два президенти зустрінуться, коду вони обидва будуть готові, коли буде якась порядок денний їх спілкування, коли вони зрозуміють, про що їм розмовляти. Тоді вони і зустрінуться”, - наголосив він.

Зустріч Зеленського та Путіна

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на те, як російська сторона систематично уникає повернення до реального врегулювання війни з Україною. Водночас він уточнив, що навіть попри таке уникання є гарні новини, оскільки Москва почала “торгівлю” щодо переговорів на президентському рівні.

“Гарна новина – вони вже торгуються. Якщо починалося спочатку з боку Москви, що незрозуміло, про що говорити, категорично не збігаються порядки денні і бачення цієї зустрічі, то тепер вони вже торгуються про її порядок денний”, - наголосив дипломат.

Своєю чергою у Кремлі невпинно повторюють, що провина у відсутності прогресу на українській стороні, а сам Путін завжди готовий до зустрічі.

Речник Кремля також звернув увагу на те, що російський президент чітко підтвердив готовність зустрічатися з Володимиром Зеленським, оскільки відносини двох країн "треба виправляти", але додав, що "політичної волі з Києва не видно".

Ще 5 вересня Пєсков уточнив, що Путін підтверджував готовність зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським, однак за умови, що тему окупованого Криму під час цієї зустрічі сторони обговорювати не будуть.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?