РФ пригрозила Туреччині після рішення щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ пригрозила Туреччині після рішення щодо Криму

РФ пригрозила Туреччині після рішення щодо Криму
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова публічно пригрозила, що команда очільника Кремля Володимира Путіна не залишать без уваги заяву МЗС Туреччини про невизнання "виборів" в Держдуму в окупованому Криму.

Джерело: російське інформаційна агенція "ТАСС"

У Путіна зазначили, що не залишать без уваги заяву Туреччини про "вибори" в Криму

"Туреччина прекрасно знає, що Крим є суверенною частиною РФ, і прекрасно знає, що подібні заяви ми ніколи не залишаємо без уваги... Якщо їм не набридло чути від Москви відповідні реприманди, нагадування і окрики, значить, вони люди терплячі, але це ні до чого не призводить, крім того, що ми робимо відповідні висновки, які явно не йдуть на користь двостороннім відносинам", - цинічно заявила скандальна російська дипломатка.

Що важливо розуміти, нещодавно Міністерство закордонних справ Туреччини заявило, що результати виборів до Держдуми, яки відбулися 17-19 вересня, стосовно Криму "не мають юридичної сили для Туреччини", оскільки офіційна Анкара не визнає незаконну анексію Криму. Не можна також не звернути увагу на те, що раніше про невизнання виборів в Криму заявили Польща та Велика Британія.

Ба більше, після завршення виборів до російської Держдуми офіційний Брюссель також попередив, що ніколи не визнає результати російських виборів в незаконно анексованому Криму, а залучення мешканців непідконтрольних Києву українських територій на Донбасі суперечить Мінським угодам.

Що відомо про вибори до Держдуми РФ

Вибори до Державної Думи Росії тривали три дні. У російських громадян була можливість проголосувати як на виборчій дільниці, так і онлайн.

Ні для кого не стало несподіванкою те, що опозиційних кандидатів не допустили до участі в виборах. Команда Путіна з цією метою використовувала різноманітні способи: деякі організації визнали екстремістськими, когось кинули за грати або просто відмовили в реєстрації кандидатів.

Також відомо, що у виборах змогли взяти участь українські громадяни з окупованих територій, які отримали російські паспорти. Як стверджують представники російської влади, близько 150 тисяч мешканців Донбасу взяли участь у "виборах".

Окрім того, журналісти повідомляли про масові порушення під час голосування. Насамперед мовиться про вкиди бюлетенів, фальсифікації, недопуск спостерігачів та кандидатів на дільниці. Офіційно ЦВК заявляє, що зафіксовані лише поодинокі порушення.

17 вересня Рада нацбезпеки і оборони України вирішила запровадити санкції стосовно учасників так званих "виборів" до Держдуми РФ, які проводяться в окупованому Криму і ОРДЛО.

20 вересня стало відомо, що в Держдуму проходять "Єдина Росія", Комуністична партія РФ, Ліберально-Демократична партія Росії, "Справедлива Росія – За правду" і "Нові люди".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?