У Зеленського жорстко розкритикували ООН через РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського жорстко розкритикували ООН через РФ

У Зеленського жорстко розкритикували ООН через РФ
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що Організації Об'єднаних Націй не вистачає сміливості кинути виклик Росії, зокрема через анексію українського Криму. На переконання дипломата, ООН повинна стати добром з кулаками.

Джерело: "Укрінформ"

ООН не вистачає сміливості кинути виклик РФ - Дмитро Кулеба

За словами глави МЗС України, боротися зі змінами клімату якоюсь мірою легше, ніж з силовою зміною кордонів, оскільки, ні для кого не секрет, що кліматична криза не завдаватиме ударів у відповідь, а от команда Володимира Путіна цим займається регулярно.

"А от для чіткої позиції щодо Криму потрібно мати сміливість кинути виклик цілком конкретному постійному члену Ради Безпеки ООН (Росії – ред.)", – наголосив український дипломат.

На переконання Дмитра Кулеби, на такий крок ООН наразі не вистачає сміливості. Попри це, як стверджує він, офіційний Київ наразі робить все можливе, щоб стимулювати організацію.

Дипломат також похвалив заяви очільника ООН Антоніу Гутерреша та Володимира Зеленського, які говорили про те що "ООН потрібно прокинутися". Кулеба звернув увагу на те, що ООН "проспала" саміт Кримської платформи, хоча окупація півострова – не українська, а міжнародна проблема.

"Президент закликав саме до цього: ООН повинна прокинутися та стати добром з кулаками", – зазначив глава МЗС.

Він також додав, що організації потрібні зміни, аби бути дієвою, принциповою та ефективною.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно український лідер Володимир Зеленский виступив на 76-ій сесії Генасамблеї ООН. Тоді глава держави розкритикував організацію за ігнорування Кримської платформи.

Президент публічно попросив все ж долучитися до ініціативи та наголосив, що в ООН "немає обраних, яких не можна ображати", а тому державу-агресорку слід покарати за її незаконні дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?