Відомо, що Байден сказав Зеленському стосовно вступу України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомо, що Байден сказав Зеленському стосовно вступу України в НАТО

Відомо, що Байден сказав Зеленському стосовно вступу України в НАТО
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден під час зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським у Вашингтоні повторив позицію, заявлену членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО. Про це розповів очільник МЗС Дмитро Кулеба. Він також додав, що про конкретні терміни щодо членства під час перемовин не йшлося.

Джерело: "РБК-Україна"

Байден обговорював із Зеленським вступ України в НАТО

"Президенти дійсно приділили значну увагу питанню членства України в НАТО. Американський лідер повторив позицію, заявлену членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО. Сполучені Штати підтримують євроатлантичні прагнення України. Однак про конкретні терміни мова не йшла", - наголосив український дипломат.

За його словами, команда Володимира Зеленського прекрасно усвідомлює роль Штатів в Альянсі, а тому плекає надію, що Білий дім допоможе прискорити євроантлантичну інтеграцію України.

"Наша держава досягла значного прогресу в необхідних реформах. Американська сторона позитивно відзначила схвалення нової стратегії оборонної промисловості, засвідчила готовність до поглиблення співпраці в рамках партнерства розширених можливостей та подальшого втілення трансформацій задля приведення ЗСУ до стандартів і принципів НАТО", - додав глава МЗС.

Варто звернути увагу на те, що ще в червні після саміту Альянсу в Брюсселі американський лідер заявив, що Україні необхідно вичистити корупцію і провести низку реформ на шляху до членства. За словами Байдена, вступ України в Альянс залежить від того, чи виконає вона критерії, та чи дадуть на її приєднання свою згоду всі члени НАТО.

Вступ України в НАТО

З критичною оцінкою з цього приводу нещодавно виступили у Берліні. Кандидати в канцлери Німеччини Армін Лашет і Олаф Шольц не бачать перспективи членства України в НАТО і ЄС найближчим часом. Вони вважають, що потрібно бути чесними і реалістичними в цьому питанні, не надавати Києву порожніх обіцянок.

Утім, така можливість залишається теоретичною — українській стороні необхідно надалі реформувати державу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?