Путін зробив НАТО компромісну пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зробив НАТО компромісну пропозицію

Путін зробив НАТО компромісну пропозицію
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін серйозно стурбований нарощуванням сил НАТО біля російських кордонів. Він запропонував Альянсу компроміс, який полягає в урівнянні безпеки.

Джерело: пресслужба Кремля

23 червня, виступаючи на Московській конференції з міжнародної безпеки, Путін заявив, що Кремль прагне до діалогу і досягнення конкретних домовленостей з НАТО, але Альянс, за його словами, не йде на компроміс.

"Росія висунула пропозицію про створення нового "рівняння безпеки". Воно повинно враховувати всі фактори, що впливають на стратегічну стабільність в їх взаємозв'язку. Переконані, що політична воля і готовність до компромісів здатні дати позитивний результат. Наочне свідчення тому - продовження Росією і США Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь до 2026 року ", - розповів Путін.

Що пропонує Путін НАТО

Офіційна Москва хоче домогтися від НАТО нової стратегічної домовленості, яка буде враховувати:

  • ситуацію в космосі і проблематику кібербезпеки,

  • стратегічні оборонні та стратегічні наступальні озброєння в їх взаємозв'язку,

  • стратегічні наступальні озброєння в неядерному оснащенні.

Путін побоюється нарощування сил НАТО біля кордонів Росії

Російський глава не приховує, що розширення НАТО на схід і концентрація сил біля кордонів РФ викликають у нього серйозне занепокоєння. Він натякає, що за цим неодмінно послідують непередбачувані інциденти.

"Зрозуміло, нас не може не турбувати безперервне нарощування військових потенціалів і інфраструктури НАТО поблизу російських кордонів, як і те, що Альянс відмовляється конструктивно розглянути наші пропозиції щодо деескалації напруженості і зниження ризику непередбачених інцидентів. Розраховуємо, що здоровий глузд і бажання розвивати з нами конструктивні відносини в кінці кінців візьмуть гору ", - підкреслює Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?