У Німеччині чесно оцінили можливості членства України в ЄС і НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині чесно оцінили можливості членства України в ЄС і НАТО

У Німеччині чесно оцінили можливості членства України в ЄС і НАТО
Джерело:  online.ua

Кандидати в канцлери Німеччини Армін Лашет і Олаф Шольц не бачать перспективи членства України в НАТО і ЄС найближчим часом. Вони вважають, що потрібно бути чесними і реалістичними в цьому питанні, не даючи порожніх обіцянок.

Джерело: DW

Відповідаючи на питання українського лідера Володимира Зеленського, озвучені в відеозверненні в рамках дискусії на тему "Роль Німеччини в світі", організованої Мюнхенською конференцією з безпеки, Лашет і Шольц зійшлися на думці, що в України практично немає шансів отримати членство в ЄС і НАТО.

"Треба бути чесними і реалістичними. Обіцяти це легко. Але реальність виглядає інакше. Я не бачу можливості, щоб 27 країн поки були в змозі прийняти таку велику країну, як Україна ... Теоретично - так, але в реальності - ні" , - заявили вони у відповідь Зеленському.

Вони пояснили, що поки Брюссель стоїть перед необхідністю завершити процес інтеграції Західних Балкан, а це займе багато років. До того ж вони вважають, що спочатку потрібно реформувати сам ЄС, а потім вже говорити про розширення.

Лашет також вважає, що більше розширення Євросоюзу може погано позначитися на його ефективності. Він підкреслив, що Україні для членства ще необхідні реформи і завершення конфлікту на Донбасі. Він додав, що і членство України в НАТО також поки не обговорюється.

Що кажуть кандидати в канцлери Німеччини про постачання зброї в Україні

Лашет і Шольц запевняють, що офіційний Берлін робить все можливе для підтримки та забезпечення безпеки України. Але постачати зброю Україні Німеччина не буде, оскільки "це дискредитує її позицію як члена Нормандського формату, Мінського процесу".

Політики вважають, що в такому разі Німеччина нібито стане учасником конфлікту на Донбасі, що неприпустимо.

Що обіцяють по Північному потоку-2

Що стосується Північного потоку-2, то Лашет і Шольц заявили про готовність зупинити поставки газу через "Північний потік-2" в майбутньому, якщо Росія буде порушувати зобов'язання перед Україною.

"Якщо президент Путін не буде дотримуватися цього правила і використовувати його проти України, його можна зупинити в будь-який час - навіть тоді, коли газопровід буде готовий - адже тоді основа для бізнесу відпаде. Настільки просто", - запевнив Лашет.

Шольц при цьому визнав, що Путін бачить в Північному потоці-2 не тільки економічну вигоду, але, за його словами, Німеччина розглядає газопровід "чисто економічно".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?