Генсек НАТО раптово попередив про можливий розкол в Альянсі
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО раптово попередив про можливий розкол в Альянсі

Генсек НАТО раптово попередив про можливий розкол в Альянсі
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг неочікувано для всіх озвучив попередження, що формування в Європі незалежних від США збройних сил може спровокувати розкол серед союзників у НАТО.

Джерело: Столтенберг в в інтерв'ю  The Telegraph, яке наводить "Інтерфакс-Україна"

Генсек НАТО побоюється можливого розколу серед союзників

Нещодавно влада Європейського Союзу активно почала обговорювати ідею створення європейських об’єднаних сил швидкого реагування.

Так, шеф європейської дипломатії та верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель звернув увагу на те, що події в Афганістані показали необхідність створення власних незалежних збройних сил.

Однак, на переконання Столтенберга, це також може розпорошити й так дефіцитні ресурси західних країн й може стати причиною розколу.

"Я вітаю додаткові зусилля Європи у сфері оборони, але це ніколи не зможе замінити НАТО, і ми маємо бути впевнені, що Європа і Північна Америка об'єднаються (у своїх оборонних зусиллях - ред). Будь-яка спроба послабити зв'язок між Північною Америкою та Європою не тільки послабить НАТО, але і розділить Європу", - офіційно попередив владу ЄС Єнс Столтенберг.

Генсек НАТО також оцінив ситуацію навколо України

Нещодавно очільник Альянсу також попередив, що російсько-білоруські навчання Захід-2021 несуть загрозу Україні. Він також вимагає, щоб Володимир Путін назвав чисельність військовослужбовців, задіяних в навчаннях. Генсек НАТО хоче, щоб РФ діяла відкрито і передбачувано.

"Столтенберг також попередив Путіна, що країни НАТО будуть пильно стежити за навчаннями Захід-2021, які несуть загрозу Україні, Польщі та країнам Балтії. Він нагадав, що Росія завжди під виглядом навчань перекидає величезну кількість військових до кордонів сусідніх країн", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?