РФ розпочала масштабні навчання десантників та артилеристів у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ розпочала масштабні навчання десантників та артилеристів у Криму

РФ розпочала масштабні навчання десантників та артилеристів у Криму
Джерело:  online.ua

27 вересня офіційно стало відомо, що в анексованому Криму розпочалися масштабні навчання десантних і артилерійських військ РФ, в яких беруть участь майже 2 тисяч солдатів і понад 100 одиниць бойової та спеціальної техніки.

Джерело: російське видання  ТАСС  з посиланням на департамент інформації та масових комунікацій Міноборони РФ

РФ розпочала масштабні навчання у Криму - що відбувається

Згідно з останніми даними, навчання триватимуть три дні поспіль на полігоні Опук в східній частині окупованого Криму. Їхнім стром стане марш-кидок підрозділів до місця виконання завдань. З цією метою будуть використовувати бойові машини десанту БМД-4М і бронетранспортери БТР-МДМ "Ракушка", що надійшли влітку 2021 року в з'єднання.

"Підрозділи відпрацюють ведення оборони, в ході якої вогнем зі штатного озброєння бойової техніки спільно з зенітно-ракетними, протитанковими, вогнеметними, артилерійськими і снайперськими підрозділами виконають вправи бойових стрільб... Десантники проведуть тренування організації маневреної оборони вдень і вночі. А в заключному етапі навчання заплановано наступальні дії, що завдають шкоди умовному противнику вогнем з танків Т-72Б3, 120-мм самохідно-артилерійських знарядь 2С9 "Нона-С" і 122-мм гаубиць Д-30", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що під час навчань також будуть використовувати різні види зброї. Зокрема, наразі відомо про автомати АК-12, кулемети "Печеніг", гранатомети РПГ-7Д, 12,7-мм крупнокаліберний кулемет "Корд", реактивний піхотний вогнемет РПО-А "Джміль", автоматичний 30-мм гранатомет АГС-30, снайперське озброєння .

Що важливо розуміти, ще 25 веерсня головнокомандувач Збройних сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний офіційно попередив, що, попри те, що російські військові навчання "Захід-2021" добігли кінця, його команда не фіксує масового повернення військових РФ до місць постійної дислокації – офіційна Москва залишила у наближених до кордону України районах численні армійські батальйони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?