Російський політолог: Путін перетворює Білорусь на плацдарм для нападу на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Російський політолог: Путін перетворює Білорусь на плацдарм для нападу на Україну

Російський політолог: Путін перетворює Білорусь на плацдарм для нападу на Україну
Джерело:  online.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін перетворює Білорусь на російську базу для наступу на Україну. Так, якщо Москва захоче на Україну напасти з Півночі, то ніяких політичних проблем у Путіна з Білоруссю не виникне. Про це заявив російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський в ефірі “24 каналу”. 

Джерело: “24 канал”.

Він зазначив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на останній зустрічі з російським лідером підняв питання про злиття двох країн. Він нібито казав Путіну, що Білорусь ще не готова для повного злиття, і двом країнам потрібен зв'язок в економічних питаннях.

Путін дозволив Лукашенку керувати незалежною державою, однак з деякими умовами, які, зокрема, стосуються і України.

"Якщо Лукашенку так хочеться бути керівником незалежної держави, то Путін йому це зберігає. Натомість він перетворює всю Білорусь на повну базу російських військ, зокрема для можливої агресії проти України", - пояснив Піонтковський.

Агресія не почнеться завтра

Політолог впевнений, що якщо Путін захоче напасти на Україну з півночі, то Білорусь дозволить йому це зробити.

"Москва це зробить. Це дуже серйозна зміна у відносинах Росії і Білорусі, що є загрозою для українців. Україна повинна це мати на увазі", – попередив Піонтковський.

Однак агресія Москви "не почнеться завтра". Росія буде вичікувати, але максимально погрожувати, вважає публіцист. Проте варто враховувати, що Білорусь тепер у повному розпорядженні Путіна.

"Російські загрози вже не діють. Україна готова чинити опір і це стримує повномасштабну агресію Росії", – підсумував політолог.

Нагадаємо, вчора глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Україні нібито розміщують американські військові бази. Білоруський диктатор пригрозив українській владі, що вони з Путіним збираються вживати щодо України “якісь дії”.

"Особлива увага українській ділянці - що ми там будемо робити. Ви бачите, вони туди, в Україну, тягнуть натовські війська. Під виглядом навчальних центрів вони створюють фактично бази. Бази Сполучені Штати створюють в Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати", – заявив нелегітимний президент Білорусі.

Читайте також:

  • Лукашенко звинуватив Україну в розміщенні військових баз США.

  • У Зеленського висунули вимогу Путіну щодо нормандських переговорів.

  • Це удар — Україна пригрозила Угорщині після контракту з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?