У Зеленського висунули вимогу Путіну щодо нормандських переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського висунули вимогу Путіну щодо нормандських переговорів

У Зеленського висунули вимогу Путіну щодо нормандських переговорів
Джерело:  online.ua

Очільник ОП Андрій Єрмак розповів, що наразі тривають перговори щодо проведення нормандських переговорів найближчим часом. Команда українського лідера Володимира Зеленського вимагає у російського президента Володимира Путіна, щоб ця зустріч відбулася до закінчення каденції німецької канцлерки Ангели Меркель. 

Джерело:  ОПУ

Україна озвучила вимогу Путіну щодо нормандських переговорів

"Тривають консультації в Нормандському форматі. Відбуваються відеоконференції між усіма чотирма сторонами, представники Німеччини зустрічаються з росіянами, представники Франції; українська сторона проводить зустрічі з представниками Німеччини і Франції. І ми сьогодні працюємо над тим, щоб зустріч лідерів держав Нормандського формату відбулася ще до кінця каденції пані Меркель", - розповів Андрій Єрмак.

За словами очільника ОП, це було б справедливо, оскілька канцлерка ФРН дуже багато зробила для мирного врегулювання ситуації на Сході України. Окрім того, він звернув увагу на те, що на сьогодні лише двоє з чотирьох лідерів нормандської четвірки були присутні під час підписання Мінських домовленостей.

"Для нас дуже важливо, щоб така зустріч дійсно відбулася найближчим часом. Консультації тривають", – зазначає Єрмак.

Також політик прокоментував можливість безпосередніх перемовин президентів України й Росії. Глава ОП нагадав, що український лідер закликав російського колегу до проведення такої зустрічі.

"Безумовно, важливо, щоб ці переговори відбулися. Але ми чуємо від офіційних осіб Росії, що їх щось не влаштовує: чи то немає порядку денного, чи ці питання вони будуть обговорювати, а ці – не готові проговорювати... Але мені здається, що наші відносини перебувають на такій стадії, коли просто треба виконувати й поважати норми міжнародного права, визнані кордони, сідати й говорити про це, якщо є бажання та політична воля припинити війну", – наголосив Андрій Єрмак.

Читайте також:

  • Кремль виділить на утримання ОРДЛО понад 900 млрд рублів.

  • У Кремлі розповіли, що заважає провести зустріч Путіна з Зеленським.

  • У ТКГ озвучили реальний план Путіна щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?