Ексміністр освіти Табачник співпрацює з ФСБ РФ та людьми Кадирова — СБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Ексміністр освіти Табачник співпрацює з ФСБ РФ та людьми Кадирова — СБУ

Ексміністр освіти Табачник співпрацює з ФСБ РФ та людьми Кадирова — СБУ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України офіційно підтвердила викриття колишнього міністра освіти та науки часів президентства Віктора Януковича Дмитра Табачника на співпраці з ФСБ РФ та поплічником так званого очільника Чечні Рамзана Кадирова.

Джерело: СБУ

Що стало відомо про співпрацю Табачника з владою РФ

Як вдалося дізнатися українській спецслужбі, Табачник перебуває на прямому «зв’язку» з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ Олегом Козловим.

Після 24 лютого 2022 року колишній міністр освіти координував з представником російської спецслужби свою підривну діяльність проти України.

Ба більше, наголошується, що зрадник брав активну участь в організації псевдореферендумів в тимчасово захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

Окрім того, Дмитро Табачник займався реалізацією завдань Кремля щодо «переформатування» освітньої та медичної галузей під потреби Росії.

Саме за його координації більшість навчальних закладів і лікарень регіону були переобладнані під казарми окупаційних угруповань РФ.

Також наголошується, що колишній український міністр активно співпрацював з колаборантами Володимиром Сальдо і Євгеном Балицьким.

Табачник уже став членом партії Путіна "Єдина Росія"

Згідно з даними СБУ, Дмитра Табачника включили до місцевого осередку кремлівської партії «Єдина Росія».

Крім того, встановлено факти участі фігуранта у розграбуванні майна мешканців Мелітополя. Спільно з Мурадом Саідовим – так званим «смотрящим» від Кадирова за регіоном, у квітні минулого року вони організували вивезення до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що СБУ повідомила Табачнику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-2 (пособництво державі-агресору); ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Не можна також не згадати про те, що в листопаді 2022 року українська спецслужба повідомила зраднику про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?