Ексочільник ГУР заявляє про поступову втрату Путіним контролю над окупованими регіонами України
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексочільник ГУР заявляє про поступову втрату Путіним контролю над окупованими регіонами України

Ексочільник ГУР заявляє про поступову втрату Путіним контролю над окупованими регіонами України
Джерело:  online.ua

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України, колишній керівник ГУР МОУ (2015—2016) Валерій Кондратюк розповів в етері online.ua, навіщо Путін посилює роботу правоохоронних органів на окупованих територіях та чому росіяни відмовляються від роботи в цих органах.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Чому Путін посилює роботу спецслужб у Криму

Путін видав указ, згідно з яким до 1 червня на окупованих територіях необхідно завершити створення підрозділів правоохоронних органів та спецслужб розвідки. Зокрема, посилити роботу цих служб у захопленому Криму.

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк переконаний в тому, що все, що зараз відбувається в Росії це лише для того, щоб щось показати.

Насправді це свідчення провалу росіян, що їм нічого не вдалося. Велика кількість колаборантів і з боку українців, тобто того дна, які перейшли на бік ворога, а також тих, які сьогодні на окупованих територіях працюють в правоохоронних органах. Вони сьогодні стають законними цілями для українського руху опору, — зазначив Кондратюк.

За його словами, це призводить до того, що багато самих росіян, які сьогодні перекидаються на окуповані території відмовляються там жити і виконувати обов’язки.

У зв’язку з цим з’являються укази щодо посилення, проте насправді це примусове переміщення, — додав експерт.

Як ЗСУ звільнятимуть Крим

Наразі в росіян дійсно є страх втратити Крим. Вони почали відправляти власні родини на територію РФ. І це означає, що дуже скоро українська влада повернеться на всі окуповані території. А щодо всіх побудованих росіянами загороджувальних ліній в Криму та мінування території, це підготовка до війни на рівні Другої світової, наразі вже ніхто так не воює. Сьогодні там достатньо перерізати сухопутний коридор, зруйнувати Кримський міст і далі позбавити російських військових в Криму логістичного забезпечення, — зазначив Кондратюк.

За його словами, далекобійне озброєння, яке Україна отримує від західних партнерів та власні українські розробки, типу ракет "Грім-2" дозволяють вражати російські військові об’єкти на всій території анексованого півострова.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?