Ексочільнику Мінінфраструктури Пивоварському оголосили підозру
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексочільнику Мінінфраструктури Пивоварському оголосили підозру

Ексочільнику Мінінфраструктури Пивоварському оголосили підозру
Джерело:  online.ua

Ексглаві Міністерства інфраструктури України Андрію Пивоварському та його колишньому першому заступнику повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали Україні збитків на понад 30 мільйонів доларів.

Джерело: Фейсбук-сторінка САП

Ексміністру інфраструктури Пивоварському оголосили підозру: що відомо

Згідно з останніми даними, 22 лютого 2023 року детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурора САП повідомили про підозру згаданим ексчиновникам.

Попри те, що прізвища фігурантів САП не називає, журналістам вдалося дізнатися, що йдеться саме про Пивоварського та його заступника, який також очолював Тарифну раду Міністерства інфраструктури.

Окрім того, повідомляється, що дії колишніх посадовців кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

Враховуючи те, що місцезнаходження колишнього першого заступника міністра встановити поки не вдалося, йому про підозру повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Чому Пивоварському та його колишньому заступнику оголосили підозру

У НАБУ та САП повідомляють, що ще 8 років тому Андрій Пивоварський та спільно зі своїм заступником видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту "Південний".

Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту "Південний" є державною власністю та перебуває у користуванні "АМПУ" – і право на збори належить виключно державному підприємству, - йдеться в повідомленні.

Відповідно до цього наказу держпідприємству призначалась усього частина коштів, а інша частина стягувалась приватними компаніями.

Через це рішення ексміністра та його заступника Україна втратила понад 30 млн доларів, що підтверджують відповідні експертизи.

Варто звернути увагу на те, що досудове розслідування у справі триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?